Κατηγορίες κατά του TikTok για επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των νέων χρηστών

Κατηγορίες κατά του TikTok για επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των νέων χρηστών

Στη δικαστική διαδικασία κατά του TikTok προσέφυγαν σήμερα εισαγγελείς από 14 πολιτείες των ΗΠΑ, καταγγέλλοντας ότι η πλατφόρμα βλάπτει την ψυχική υγεία των νέων χρηστών της και περισυλλέγει προσωπικές πληροφορίες χωρίς τη συναίνεση τους. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού, αναφέρουν ότι η πλατφόρμα «χρησιμοποιεί εθιστικές λειτουργίες» για να κρατήσει τους χρήστες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την ψυχική τους υγεία.

Οι εισαγγελείς εστιάζουν σε χαρακτηριστικά όπως οι ειδοποιήσεις που αποστέλλονται οποιαδήποτε στιγμή, η ατέρμονη ροή βίντεο και περιεχόμενο σχεδιασμένο να προσελκύει την προσοχή. Ένας εκπρόσωπος του TikTok αντέτεινε ότι διαφωνούν με τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τες ψευδείς και παραπλανητικές.

Η εταιρεία διαφημίζει το «ακλόνητο σύστημα προστασίας» που έχει εγκαθιδρύσει για τους νέους χρήστες, αναφέροντας ότι επιπλέον εμπόδια έχουν προστεθεί, όπως το σύστημα προεπιλογής για χρήστες κάτω των 16 ετών, το οποίο περιορίζει την πρόσβαση σε λειτουργίες όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων.

Η απόφαση για δικαστική προσφυγή θεωρείται «απογοητευτική» από την πλευρά του TikTok, καθώς θα προτιμούσαν μια συνεργασία για την εύρεση εποικοδομητικών λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η βιομηχανία. Μεταξύ των πολιτειών που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη, το Ιλινόι, το Κεντάκι, η Μασαχουσέτη και η Βόρεια Καρολίνα, ενώ ανάλογες ενέργειες έχουν πραγματοποιήσει και πολιτείες όπως η Γιούτα, η Νεμπράσκα και το Νιου Χαμσάιρ.

Πηγή: documentonews.gr