Κλείσιμο Νοσοκομείων στον Νότιο Λίβανο λόγω Ισραηλινών Επιθέσεων

Κλείσιμο Νοσοκομείων στον Νότιο Λίβανο λόγω Ισραηλινών Επιθέσεων

Αξιωματούχοι από νοσοκομεία στον νότιο Λίβανο αναφέρουν ότι τουλάχιστον τέσσερα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν κλείσει από χθες εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών. Αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού της περιοχής. Για παράδειγμα, στο κυβερνητικό νοσοκομείο Μαρτζαγιούν, μια ομάδα 20 γιατρών και νοσηλευτών παρέμεινε στο πόστο της, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό των 120 ατόμων σταμάτησε να εργάζεται λόγω των επιθέσεων. Τελικά, το νοσοκομείο έκλεισε μετά από ένα άμεσο χτύπημα που υπέστη την Παρασκευή, σκοτώνοντας επτά διασώστες και πλήττοντας ασθενοφόρα στην είσοδό του.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Δρ Μούνες Καλάκις, δήλωσε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να διακόψει τις υπηρεσίες του, καθώς οι νοσοκόμες και οι γιατροί ήταν τρομοκρατημένοι μετά το περιστατικό. Το κλείσιμο του νοσοκομείου ήταν μια «τραγωδία για την περιοχή», σύμφωνα με τη διευθύντρια έκτακτης ανάγκης, Δρ Shoshana Mazraani, η οποία επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο εξυπηρετούσε έναν μεγάλο πληθυσμό, διαθέτοντας 45 κλίνες νοσηλείας και προσφέροντας αιμοκάθαρση.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς τουλάχιστον 37 υγειονομικές εγκαταστάσεις έχουν κλείσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες από την αρχή των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ ότι χρησιμοποιεί ιατρικά οχήματα για τη μεταφορά μαχητών και όπλων. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, το στρατό επιβεβαίωσε ότι έπληξε μαχητές της Χεζμπολάχ σε τέμενος, λέγοντας ότι το διοικητικό κέντρο που στόχευσε χρησιμοποιείται για σχεδιασμό επιθέσεων κατά του ισραηλινού στρατού. Ο διευθυντής του νοσοκομείου Σαλάχ Γκαντούρ ενημέρωσε ότι επτά μέλη του ιατρικού προσωπικού τραυματίστηκαν από πυρά στο νοσοκομείο, γεγονός που απαιτούσε την εκκένωση του κτηρίου.

Πηγή: documentonews.gr