«Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή με νέο πλήγμα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας»

«Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή με νέο πλήγμα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας»

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε νέα αεροπορική επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού, που αποτελούν προπύργιο της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ANI, αναφέρθηκαν σφοδρές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας, με φωτογράφο του AFP να καταγράφει νέες στήλες καπνού να υψώνονται από την περιοχή που επλήγη.

Ο ισραηλινός στρατός απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους αμάχους να εκκενώσουν αμέσως συγκεκριμένες τοποθεσίες, όπου έχουν ξεκινήσει χερσαίες επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Αβιτσάλ Αντράι, δημοσίευσε μήνυμα στο Telegram, καλώντας τους πολίτες να φύγουν «για την ασφάλειά τους» από περισσότερες από είκοσι τοποθεσίες, όπως καταυλισμούς Παλαιστινίων προσφύγων κυρίως στην περιοχή της Τύρου.

Την ίδια στιγμή, η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι πραγματοποιεί επιθέσεις στις περιοχές βόρεια της ισραηλινής πόλης Χάιφα, χρησιμοποιώντας πυραύλους. Στο διεθνές πεδίο, η Ισπανία προγραμματίζει την αποστολή δύο στρατιωτικών αεροσκαφών για την απομάκρυνση 350 πολιτών από το Λίβανο, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας, Μαργκαρίτα Ρόμπλες.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γέολ, έχει δώσει εντολή για την ανάπτυξη στρατιωτικού αεροσκάφους με στόχο την απομάκρυνση νοτιοκορεατών πολιτών από περιοχές της Μέσης Ανατολής, εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων. Ανέφερε ότι η ασφάλεια των Νοτιοκορεατών στην περιοχή αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας συμβούλεψε τους πολίτες που βρίσκονται στο Ισραήλ και το Λίβανο να φύγουν το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: documentonews.gr