«Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή με πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ»

«Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή με πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ»

Στη Γερμανία, η Tagesspiegel αναφέρει: «Το Ιράν εκτοξεύει πυραύλους στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ». Ακολουθώντας την έναρξη της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, το Ιράν πραγματοποίησε μια πυραυλική επίθεση στο εβραϊκό κράτος.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Το Ισραήλ υπόσχεται αντίποινα μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν». Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί για αντίποινα καθώς το Ιράν έχει εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους σε διάφορους στόχους εντός του Ισραήλ. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει στις επιθέσεις.

Στη Γαλλία, η Le Figaro αναφέρει ότι το Ισραήλ δέχεται πυρά από ιρανικούς πυραύλους. Στο Ισραήλ έχει σημάνει συναγερμός, μετά από πληροφορίες που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους προς το Ισραήλ σύμφωνα με δηλώσεις από τις ΗΠΑ.

Ανάλογη αναφορά έρχεται από την Ιταλία, όπου η Corriere della Sera σημειώνει: «Το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ». Οι ιρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε επιθέσεις που φαίνεται να χρησιμοποιούν εκατοντάδες πυραύλους, πολλοί από τους οποίους έχουν αναχαιτιστεί από την Τεχεράνη.

Στην Ισπανία, η El Pais ενημερώνει: «Το Ιράν εκτόξευσε 180 πυραύλους στο Ισραήλ». Αυτή είναι η μεγαλύτερη επίθεση από την Τεχεράνη και έπληξε κατοικημένες περιοχές της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ, αν και οι ζημιές φαίνεται να είναι περιορισμένες.

Επιπλέον, η Liberation θέτει το ερώτημα: «Μέση Ανατολή: Πόσο μακριά είναι ο πόλεμος;», τονίζοντας ότι ο φόβος ενός ολοκληρωτικού πολέμου στην περιοχή είναι πλέον πιο έντονος από ποτέ, ειδικά μετά το θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Στη Wall Street Journal επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι το Ιράν εκτοξεύει πυραύλους στο Ισραήλ, με τη κλιμάκωση να συνδυάζεται με τη στρατηγική του Ισραήλ που σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Πηγή: documentonews.gr