Κλιμάκωση της έντασης στο νότιο Λίβανο με θρύψεις Ισραηλινών στρατιωτών και επιπτώσεις στην ανθρωπιστική κατάσταση

Κλιμάκωση της έντασης στο νότιο Λίβανο με θρύψεις Ισραηλινών στρατιωτών και επιπτώσεις στην ανθρωπιστική κατάσταση

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, δήλωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις έχει φτάσει τα 1,2 εκατομμύρια. Στην ίδια δήλωση, επεσήμανε την άμεση ανάγκη για κατάπαυση του πυρός.

Ρεπορτάζ από τη Χεζμπολάχ ανέφερε ότι οι δυνάμεις της σκοπεύουν να χτυπήσουν ισραηλινές θέσεις σε τρία διαφορετικά χωριά στο νότιο Λίβανο. Την Τετάρτη, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν τον θάνατο επτά ακόμη στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες στην περιοχή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την αρχή των συγκρούσεων σε οκτώ. Ένας αξιωματικός και τέσσερις στρατιώτες από τη μονάδα Egoz τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά οι ακριβείς τοποθεσίες των θανάτων δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Στο μεταξύ, ο στρατός του Λιβάνου ανέφερε ότι ισραηλινές δυνάμεις εισήλθαν κατά 400 μέτρα σε παραμεθόριο περιοχή στον Λίβανο, αποσυρόμενες σύντομα μετά. Νωρίτερα την ημέρα, η IDF είχε ανακοινώσει και τον θάνατο ενός επιπλέον στρατιώτη.

Τα βρετανικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων δύο Typhoon και ενός αεροσκάφους ανεφοδιασμού, έχουν συμμετάσχει στις προσπάθειες αποτροπής της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου τόνισε ότι τα αεροσκάφη δεν συμμετείχαν σε επιθέσεις, αλλά στήριξαν τις ευρύτερες αποτρεπτικές στρατηγικές.

Πηγή: documentonews.gr