Κλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ με εκκενώσεις στο Λίβανο

Κλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ με εκκενώσεις στο Λίβανο

Επεκτείνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ και στις παράκτιες περιοχές του Λιβάνου, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Νέα εντολή εκκένωσης έχει εκδοθεί προς τους πολίτες του Λιβάνου, καλώντας τους να αποφεύγουν τις παραλίες ή τις βάρκες στην ακτή από τον ποταμό Αουάλι προς τα νότια μέχρι νεωτέρας, καθώς και να εγκαταλείψουν συγκεκριμένα κτίρια στις νότιες περιοχές της Βηρυτού. Ορισμένα από αυτά βρίσκονται στον δήμο Μπουρτζ αλ Μπαρατζνέχ, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι και την πόλη Χάρετ Χρέικ.

Η IDF ανακοίνωσε μια νέα κλειστή στρατιωτική ζώνη στο βόρειο Ισραήλ, που είναι η τέταρτη που ορίζεται από την αρχή της χερσαίας εισβολής και εκτείνεται ανατολικά από την ακτή της Μεσογείου.

Στο μεταξύ, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης στο Λίβανο, καθώς οι πολεμικές συγκρούσεις κλιμακώνονται μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Κίνας (CIDCA), Λι Μινγκ, δήλωσε ότι οι πρόσφατοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν πλήξει πολλές περιοχές στο Λίβανο, προκαλώντας σοβαρές απώλειες. Μετά από αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να προσφέρει την απαραίτητη ιατρική βοήθεια.

Πηγή: documentonews.gr