Κλιμάκωση της συγκρούσεων Ισραήλ και Χεζμπολάχ με προετοιμασίες για χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο

Κλιμάκωση της συγκρούσεων Ισραήλ και Χεζμπολάχ με προετοιμασίες για χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο

Στη Γαλλία, η Le Figaro αναφέρει ότι υπάρχει «κίνδυνος για χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στον Λίβανο», καθώς για πρώτη φορά η Χεζμπολάχ στόχευσε το Τελ Αβίβ με πύραυλο. Σύμφωνα με την Liberation, οι σειρήνες ήχησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Τελ Αβίβ, οδηγώντας περισσότερους από ενάμιση εκατομμύριο Ισραηλινούς σε καταφύγια. Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγκρουσης στο αρχηγείο της Μοσάντ.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post δημοσιεύει ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στον Λίβανο, με τη Wall Street Journal να αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ετοιμάζονται για πιθανή εισβολή. Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού τόνισε ότι οι αεροπορικές επιδρομές έχουν ως στόχο την καταστροφή των υποδομών της Χεζμπολάχ για να διευκολυνθεί μια ενδεχόμενη χερσαία εισβολή.

Στη Βρετανία, ο Guardian προειδοποιεί για τις επιθέσεις στον Λίβανο, με τις επιδρομές να στοχεύουν στην καταστροφή των υποδομών της Χεζμπολάχ πριν από πιθανή εισβολή. Παρομοίως, η Daily Telegraph αναφέρει ότι οι Ισραηλινοί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε χερσαία επιχείρηση, με τον στρατηγό Χέρζι Χαλέβι να επισημαίνει τις σφοδρές επιδρομές εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ.

Στη Γερμανία, η Die Welt επισημαίνει την εκτόξευση πυραύλου της Χεζμπολάχ προς το Τελ Αβίβ για πρώτη φορά, ενώ η Tagesspiegel αναφέρεται στην αύξηση του κόστους περίθαλψης στο Βερολίνο, που επιβαρύνει όσους έχουν εξαρτώμενο συγγενή.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera δημοσιεύει ότι ο Ζελένσκι ενημερώνει τον ΟΗΕ για τις απειλές της Ρωσίας κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων, ενώ ο Πούτιν δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης.

Στην Ισπανία, η El Pais τονίζει ότι το Ισραήλ προετοιμάζει τον στρατό του για εισβολή στον Λίβανο, με σφοδρές επιδρομές να συνεχίζονται για τρίτη συνεχή μέρα, στοχεύοντας στην αποδυνάμωση της Χεζμπολάχ και στην προετοιμασία του εδάφους για πιθανή χερσαία επιχείρηση.

Πηγή: documentonews.gr