Κλιμάκωση της Βίας στην Ιντερνετική Σύγκρουση Ισραήλ και Λιβάνου

Κλιμάκωση της Βίας στην Ιντερνετική Σύγκρουση Ισραήλ και Λιβάνου

Οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου συνεχίζονται με ένταση, καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται να απαντήσει στο Ιράν. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, 60 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 168 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο. Η Χεζμπολάχ, ο σιιτικός πολιτοφυλακή του Λιβάνου, επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση και γηροκομείο στα βόρεια.

Οι διεθνείς αντιδράσεις είναι έντονες, με χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία να καταδίκουν τις επιθέσεις του Ισραήλ, ζητώντας άμεση παύση των επιθέσεων κατά των δυνάμεων ειρήνευσης του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι είναι απαραίτητο να σταματήσουν οι επιθέσεις αυτές και απηύθυνε έκκληση για αποκλιμάκωση, όπως και η σύνοδος κορυφής των 9 ευρωμεσογειακών χωρών από την Κύπρο.

Ο ισραηλινός στρατός έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους του νοτίου Λιβάνου να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους, κατηγορώντας τη Χεζμπολάχ για συνεχιζόμενες επιθέσεις στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή, το Τελ Αβίβ είναι σχεδόν έρημο λόγω της εβραϊκής γιορτής του Γιομ Κιπούρ, ενώ η στρατιωτική δραστηριότητα είναι διαρκής.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι εκτέλεσε επιθέσεις κατά ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων κοντά στη Χάιφα, στοχοθετώντας συγκεκριμένα συνεργεία εκρηκτικών υλών. Ταυτόχρονα, το Ισραήλ αντιμετωπίζει διεθνείς επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίζεται τις επιθέσεις εναντίον δυνάμεων του ΟΗΕ, με αναφορές για τραυματισμούς κυανόκρανων από επιθέσεις που θεωρούνται σκόπιμες.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο 30 πολιτών στην Τζαμπάλια, ενώ οι επιθέσεις κατά σχολείων και καταλυμάτων έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία για τις ανθρωπιστικές συνθήκες στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αριθμοί των θυμάτων από τη σφοδρή σύγκρουση στην περιοχή συνεχίζουν να αυξάνονται.

Η διεθνής κοινότητα καλεί τον Ισραήλ να λάβει υπόψη τις ανησυχίες και να σταματήσει τις επιθέσεις, προειδοποιώντας ότι οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ακόμα περισσότερες ανθρωπιστικές κρίσεις. Πηγή: documentonews.gr