Κλιμακούμενη Σύγκρουση στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ Εντείνει τις Επιθέσεις κατά του Λιβάνου και του Ιράν

Κλιμακούμενη Σύγκρουση στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ Εντείνει τις Επιθέσεις κατά του Λιβάνου και του Ιράν

Στη Γαλλία, η Liberation αναφέρει ότι «ο λιβανέζικος στρατός αντεπιτίθεται κατά του ισραηλινού στρατού για πρώτη φορά». Ο τακτικός στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε στις 3/10 ότι απάντησε στα ισραηλινά πυρά για πρώτη φορά από τις 7 Οκτωβρίου. Η Le Figaro επισημαίνει ότι «το Ισραήλ εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο», ξυπνώντας μνήμες από τον πόλεμο του 2006.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ συζητούν πιθανές ισραηλινές επιθέσεις στις πετρελαιοπηγές της Τεχεράνης. Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει πιθανές επιθέσεις στις ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε αντίποινα για την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που πραγματοποίησε η Τεχεράνη στο Ισραήλ την 1/10.

Στη Γερμανία, η Die Welt αναφέρει τις επιλογές του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να ανακοινώνει αντίποινα για τις επιθέσεις από την Τεχεράνη. Η Tagesspiegel τονίζει ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις προχωρούν σε διεύρυνση της επιθετικής τους δράσης κατά της Χεζμπολάχ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Washington Post γράφει ότι «διευρύνεται ο πόλεμος που ο Μπάιντεν προσπάθησε να μετριάσει». Στην Wall Street Journal αναφέρεται ότι η επιρροή των ΗΠΑ μειώνεται καθώς το Ισραήλ προσπαθεί να επηρεάσει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Στην Ισπανία, η El Pais δημοσιεύει ότι το Ισραήλ σκότωσε 18 άτομα μετά από τη μεγαλύτερη βομβιστική επίθεση στη Δυτική Όχθη, που είχε ως στόχο τον τοπικό ηγέτη της Χαμάς.

Πηγή: documentonews.gr