Μάχες και Βόμβες στη Μέση Ανατολή: Η Ανησυχία Αυξάνεται Μετά την Ιρανική Επίθεση στο Ισραήλ

Μάχες και Βόμβες στη Μέση Ανατολή: Η Ανησυχία Αυξάνεται Μετά την Ιρανική Επίθεση στο Ισραήλ

Η αγωνία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής συνεχίζει να κορυφώνεται μετά την πρόσφατη μαζική πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, όπου οι εκατέρωθεν απειλές για αντίποινα έχουν γίνει καθημερινότητα. Το Ισραήλ αντέτεινε με νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Βηρυτό, πλήττοντας μάλιστα κέντρο άμεσης βοήθειας που σχετίζεται με τη Χεζμπολάχ, προκαλώντας τουλάχιστον έξι θανάτους. Οι ισχυρές εκρήξεις αντήχησαν και τα ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.

Ταυτόχρονα, ο Ισραηλινός στρατός διέταξε την εσπευσμένη απομάκρυνση πολιτών από συγκεκριμένες περιοχές στη Βηρυτό, προετοιμάζοντας νέες επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός, τονίζοντας ότι 1,2 εκατομμύρια Λιβανέζοι έχουν εκτοπιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις και ότι η κατάσταση χρειάζεται άμεση παρέμβαση.

Συγχρόνως, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πλήξει περιοχές της Δαμασκού με θύματα, περιλαμβάνοντας τον γαμπρό του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο Νετανιάχου προειδοποίησε το Ιράν ότι θα έχει συνέπειες για τις πράξεις του, τονίζοντας την ανάγκη στρατιωτικής αυτοσυγκράτησης στην περιοχή.

Η συνθήκη κλιμάκωσης του στρατιωτικού παρεμβατισμού στη Μέση Ανατολή από το Ισραήλ και τους συμμάχους του, εντείνεται, και η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κατήγγειλε την κατάσταση βίας στην περιοχή, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο μιας ανθρωπιστικής κρίσης.

Επιπλέον, το Ισραήλ προγραμματίζει να προχωρήσει σε εκτενή αντίποινα. Σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανικές πηγές, οι επιθέσεις κατά ιρανικών υποδομών φαίνονται πιθανές.

Πηγή: documentonews.gr