Μεγάλη Ισραηλινή Επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό με Στοχευμένο Πλήγμα στον Νασράλα

Μεγάλη Ισραηλινή Επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό με Στοχευμένο Πλήγμα στον Νασράλα

Καθώς περνούν οι ώρες από την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χεζμπολάχ, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και οι υπηρεσίες ασφαλείας αναφέρουν ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είναι πιθανότατα νεκρός. Ισραηλινοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι δεν θα δινόταν η εντολή για το αεροπορικό πλήγμα αν δεν είχαν επιβεβαιώσει την παρουσία του στην περιοχή. Οι επιθέσεις ναρκών ήταν τόσο ισχυρές που είναι δύσκολο να επιβίωσε κάποιος, με μεγάλες εκρήξεις και καταστροφή σε πολλά κτίρια.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προτού αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε την επιστροφή του λόγω των εξελίξεων που οδήγησαν στην επίθεση. Δύο άτομα σκοτώθηκαν και 76 τραυματίστηκαν, με τον Νο 2 της Χεζμπολάχ, Χασίμ Σαφί αλ-Ντιν, να θεωρείται ότι έχει χάσει τη ζωή του.

Η Χεζμπολάχ αντέτεινε μέσω του γραφείου Τύπου της ότι οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του Νασράλα είναι ψευδείς και ότι όλοι οι ισχυρισμοί περί θανάτου του δεν έχουν καμία βάση αλήθειας. Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε το πλήγμα χαρακτηρίζοντάς το «έγκλημα πολέμου». Ο Ιρανός Ανώτατος Ηγέτης, Αλί Χαμενεΐ, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν για να εξετάσει την κατάσταση.

Η επίθεση έπληξε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ, το οποίο βρισκόταν κάτω από οικιστικά κτίρια στην περιοχή Νταχίγιε της Βηρυτού. Αναφορές από το πρακτορείο Al-Manar επιβεβαιώνουν τη καταστροφή έξι κτιρίων και παρέχουν οπτικές αναφορές για την έκταση της ζημιάς. Ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, επιβεβαίωσε την επίθεση, δηλώνοντας ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την εξάλειψη της Χεζμπολάχ και τη διασφάλιση της ασφάλειας των Ισραηλινών πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νασράλα ήταν παρών στη Βηρυτό κατά την ώρα του χτυπήματος. Ωστόσο, αξιωματούχοι από το Ιράν επιβεβαίωσαν ότι διεξάγονται έρευνες για την κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: documentonews.gr