Μείωση θέσεων εργασίας και καθυστερήσεις για την Boeing λόγω απεργίας και οικονομικών απωλειών

Μείωση θέσεων εργασίας και καθυστερήσεις για την Boeing λόγω απεργίας και οικονομικών απωλειών

Η Boeing ανακοίνωσε σχέδια για τη μείωση του προσωπικού της κατά 10%, δηλαδή 17.000 θέσεις εργασίας, καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Ο εκτελεστικός διευθυντής, Κέλι Όρτμπεργκ, επεσήμανε ότι γίνονται αυτές οι μειώσεις προκειμένου να εστιάσουν σε προτεραιότητες και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν από μία απεργία των εργαζομένων της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, η οποία διαρκεί περίπου ένα μήνα και επηρεάζει την παραγωγή αεροσκαφών όπως τα 737 ΜΑΞ, 767 και 777.

Η εταιρία μετρά απώλειες 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, καθώς και καθυστέρηση στην παράδοση του 777Χ για ένα χρόνο. Οι σοβαρές αυτές αποφάσεις έρχονται σε μία περίοδο όπου η Boeing επιδιώκει να εκσυγχρονίσει τις σχέσεις της με τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η χρηματιστηριακή αξία της Boeing σημείωσε πτώση 1,1% αμέσως μετά την ανακοίνωση. Η εταιρία ανέφερε έσοδα προ φόρων 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τομείς όπως η άμυνα και τα επιβατικά αεροσκάφη. Συναφώς, η Boeing απομάκρυνε και τον υπεύθυνο του τμήματος διαστήματος και άμυνας, Τεντ Κόλμπερτ.

Η επίσημη ανακοίνωση των κερδών της Boeing αναμένεται στις 23 Οκτωβρίου, με τις προβλέψεις να υποδεικνύουν έσοδα 17,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μέσες απώλειες ανά μετοχή 9,97 δολάρια, αν και ένα καλύτερο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα λειτουργικής οικονομικής ρευστότητας καταγράφεται στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: documentonews.gr