Μέση Ανατολή στο Χείλος του Πολέμου Μετά την Ιρανική Πυραυλική Επίθεση στο Ισραήλ

Μέση Ανατολή στο Χείλος του Πολέμου Μετά την Ιρανική Πυραυλική Επίθεση στο Ισραήλ

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή εξακολουθεί να είναι τεταμένη, με το Ιράν να εξαπολύει επιθέσεις κατά του Ισραήλ, στέλνοντας περίπου 200 πυραύλους τη νύχτα της Τρίτης. Οι απειλές από τις δύο πλευρές αυξάνουν την ένταση, με τον Ισραηλινό στρατό να εξετάζει τις επόμενες κινήσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Axios, η Ιερουσαλήμ σχεδιάζει πιθανές επιθέσεις εναντίον ιρανικών εγκαταστάσεων παραγωγής πετρελαίου και άλλων στρατηγικών σημείων.

Επιπλέον, Ισραηλινοί αξιωματούχοι προτείνουν τη δυνατότητα νέων στοχευμένων δολοφονιών, ή την καταστροφή του ιρανικού αντιαεροπορικού συστήματος. Αν αποφασιστεί να χτυπηθούν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, η επίθεση θα πραγματοποιηθεί από ισραηλινά μαχητικά. Σε περίπτωση που επιλεγούν οι στοχευμένες δολοφονίες, η προσέγγιση θα θυμίζει τη δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη πριν από δύο μήνες.

Σύμφωνα με ανώτερους ισραηλινούς αξιωματούχους, κατά τη διάρκεια του πολεμικού συμβουλίου που συνήλθε μετά την ιρανική επίθεση, ελήφθη απόφαση για στρατιωτική ανταπόδοση, αν και ο τρόπος εκτέλεσης της επιχείρησης παραμένει ανοιχτός. Ένας από τους λόγους που εκτιμάται ότι δεν ελήφθη άμεση απόφαση είναι η επιθυμία συνεργασίας με την κυβέρνηση Μπάιντεν. Ο ισραηλινός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι μια νέα επίθεση θα αναγκαζόταν να συμπεριλάβει αμυντική συνεργασία και πιθανώς επιπλέον υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: documentonews.gr