Μετασχηματισμός της Στρατιωτικής Θητείας για Δεξιότητες και Σύγχρονο Εξοπλισμό

Μετασχηματισμός της Στρατιωτικής Θητείας για Δεξιότητες και Σύγχρονο Εξοπλισμό

«Στους επόμενους 24 μήνες, στο πλαίσιο της υλοποίησης της “Ατζέντας 2030” η στρατιωτική θητεία αλλάζει. Θα αποτελεί μια ολοκληρωμένη διαδικασία απόκτησης εκτεταμένων βασικών επιχειρησιακών γνώσεων αλλά και ανάπτυξης ειδικών δεξιοτήτων», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την ομιλία του στην ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στρατιωτών στο Κέντρο Εκπαίδευσης στη Θήβα.

Ο υπουργός τόνισε ότι «θα εφοδιάζουμε τους οπλίτες με γνώσεις που θα τους καθιστούν γενικά χρήσιμους και θα τους δίνουν ένα ισχυρό πλεονέκτημα για τη μετέπειτα ζωή τους και την επαγγελματική τους πορεία», προσθέτοντας ότι υπάρχει διαρκής επαφή με εργοδοτικές οργανώσεις για να διασφαλιστεί ότι οι δεξιότητες των νέων θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς.

Ακόμη, ανέφερε πως η στολή και ο εξοπλισμός του μαχητή θα υποστούν αλλαγές, με την εισαγωγή σύγχρονου κράνους, προστατευτικών γυαλιών, επιγονατίδων και άλλων εξαρτημάτων. «Μια σειρά από αλλαγές που θα οδηγήσουν στον σύγχρονο μαχητή και τελικά στον σύγχρονο στρατό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Δένδιας προανήγγειλε ότι «θα χρειαστούμε περίπου 36 μήνες για να αλλάξουμε και την εφεδρεία και να μπορέσουμε να αρχίσουμε την υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματος εθελοντικής στράτευσης γυναικών», αναβιώνοντας μια παλιά συζήτηση σχετικά με τη στράτευση των γυναικών.

Τέλος, για να ικανοποιήσει τους νεοσύλλεκτους, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα τους δωρισθούν 5 μέρες επιπλέον άδεια, κάτι που προκάλεσε θετική αντίδραση στους φαντάρους.

Πηγή: documentonews.gr