Μήνυμα Ισραήλ στην Γάζα μετά τη δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ

Μήνυμα Ισραήλ στην Γάζα μετά τη δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ

Μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ πραγματοποίησαν ρίψη φυλλαδίων πάνω από τη νότια Γάζα το Σάββατο, στο περιεχόμενο των οποίων εμφανιζόταν ο νεκρός επικεφαλής της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. Το μήνυμα του φυλλαδίου ισχυριζόταν ότι «η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα». Αυτή η διατύπωση είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με αναφορές του Reuters.

Συγκεκριμένα, η έγγραφη δήλωση, η οποία ήταν γραμμένη στα αραβικά, προερχόταν από την ομιλία του Νετανιάχου μετά τη δολοφονία του Σινουάρ από ισραηλινούς στρατιώτες στη Ράφα, την Τετάρτη. Το φυλλάδιο ανέφερε: «Ο Σινουάρ κατέστρεψε τις ζωές σας, κρύφτηκε σε ένα σκοτεινό άντρο και σκοτώθηκε όταν έφυγε πανικόβλητος. Η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα, έχετε την ευκαιρία να απελευθερωθείτε από την τυραννία της. Αυτοί που θα καταθέσουν τα όπλα και θα μας επιστρέψουν τους ομήρους – θα τους επιτρέψουμε να φύγουν και να ζήσουν ειρηνικά».

Η γραφή του φυλλαδίου, όπως αναφέρουν κάτοικοι της Χαν Γιουνίς και εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, περιείχε ένα προειδοποιητικό μήνυμα για τους πολίτες της Γάζας, ενθαρρύνοντάς τους να αλλάξουν στάση και να αποδεχτούν την προσφορά της Αραβίων δυνάμεων.

Πηγή: documentonews.gr