Μνήμη και Θλίψη ένα χρόνο μετά την Επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Μνήμη και Θλίψη ένα χρόνο μετά την Επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Στη Γαλλία, η Le Figaro αναφέρει: «7 Οκτωβρίου 2023: ένα χρόνο μετά, μνημόσυνα και θλίψη». Σε πολλές περιοχές διεξήχθησαν τελετές μνήμης τη Δευτέρα. Στην Ισπανία, η El Pais αναφέρεται στην επιδείνωση της κατάστασης, γράφοντας: «Η καταστροφή συνεχίζεται ένα χρόνο μετά την 7η Οκτωβρίου». Το Ισραήλ έχει εντείνει τις επιθέσεις του στη Γάζα και τον Λίβανο στην επέτειο της σφαγής της Χαμάς.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post τονίζει ότι οι ισραηλινές κοινότητες κοντά στη Λωρίδα της Γάζας ξύπνησαν με σειρήνες αεροπορικών επιδρομών, ακριβώς όπως στις 7 Οκτωβρίου 2023, κατά την αιφνιδιαστική επίθεση των μαχητών της Χαμάς. Η Wall Street Journal προσθέτει: «Ρουκέτες της Χαμάς στο Τελ Αβίβ στην επέτειο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου».

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει ότι οι Γερμανοί ζητούν τη μεταρρύθμιση της UNRWA, ενώ η Tagesspiegel ενημερώνει ότι 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την επέτειο της επίθεσης της Χαμάς. Μια αστυνομικός έχει σοβαρούς τραυματισμούς και εισήχθη στο νοσοκομείο.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει ότι η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες στο Ισραήλ την ημέρα που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου, γεγονός που οδήγησε τον Νετανιάχου να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη καθώς οι επιδρομές του Ισραήλ στο Λίβανο συνεχίζονται.

Στη Βρετανία, ο Guardian αναφέρει: «Ο πόνος δεν θα φύγει ποτέ: Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ». Ο Νετανιάχου δήλωσε: «Αυτός είναι ο πόλεμος της ύπαρξής μας – ο πόλεμος της ανάστασης». Στη Liberation, μια ανοιχτή επιστολή προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό από την Ιρανή σκηνοθέτη Σεπίντε Φαρσί τον προτρέπει να σταματήσει τον πόλεμο στον Λίβανο και τη Γάζα και να μην επέμβει στο Ιράν.

Πηγή: documentonews.gr