Νέες Απόπειρες Δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ στην Τεταμένη Πολιτική Σκηνή των ΗΠΑ

Νέες Απόπειρες Δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ στην Τεταμένη Πολιτική Σκηνή των ΗΠΑ

Για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε στο στόχαστρο απόπειρας δολοφονίας. Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Trump International Golf Club στη Φλόριντα, και η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι δεν είχε ελέγξει την περιοχή πριν αρχίσει ο Τραμπ να παίζει. Αυτή η αποτυχία εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας, εν μέσω αυξανόμενης πολιτικής πόλωσης.

Η σύλληψη του Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, που φέρεται να πέρασε σχεδόν δώδεκα ώρες στην περιοχή πριν επιτεθεί, είναι το τελευταίο από μια σειρά περιστατικών βίας που συνδέονται με την προεκλογική χρονιά των ΗΠΑ, η οποία διαγράφεται γεμάτη ταραχές και ανησυχίες για πολιτική αστάθεια. Η βία πλέον έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής σκηνής, με σειρά γεγονότων που έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, από τη συγκέντρωση της ακροδεξιάς το 2017 έως τις πρόσφατες απειλές εναντίον πολιτικών προσώπων.

Στο διεθνές πεδίο, η προεκλογική εκστρατεία έχει προκαλέσει ανησυχία, δεδομένων των στρατηγικών συνθηκών που διαμορφώνονται από την εμπλοκή των ΗΠΑ σε πολέμους στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας. Η πιθανότητα επιστροφής του Τραμπ με μια πολιτική “America First” εντείνει την αβεβαιότητα, ειδικά με δήλωσή του ότι θα τερμάτιζε τον πόλεμο σε 24 ώρες αν επανεκλεγεί.

Η πολιτική σκηνή παρακολουθείται στενά από το Κίεβο, όπου το αποτέλεσμά της εκλογής αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στον πόλεμο. Η ανακάλυψη ότι ο επιτιθέμενος στη Φλόριντα είχε σχέδια να στρατολογήσει μαχητές για την Ουκρανία επαναφέρει τη διάρκεια του πολέμου στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης.

Αναφορικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι υποψήφιοι Χάρις και Τραμπ μοιράζονται το 47% των ψήφων, με τη Χάρις να είχε προηγηθεί πρόσφατα από τον Τραμπ. Αυτή η ισοπαλία σηματοδοτεί την ένταση της προεκλογικής αναμέτρησης καθώς οι μέρες πριν τις εκλογές πλησιάζουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δισεκατομμυριούχος Ιλον Μασκ έχει αναδειχθεί σε σημαντικό παίκτη στο πολιτικό παιχνίδι, δρώντας με τρόπο που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη. Οι δημόσιες δηλώσεις και η παρουσία του στην πολιτική σκηνή προκαλούν ανησυχία για πιθανές απόπειρες αμφισβήτησης της διαδικασίας ψηφοφορίας, ειδικά αν ο Τραμπ δεν κερδίσει τις εκλογές.

Πηγή: documentonews.gr