Νέες κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών κατά εξτρεμιστών Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών κατά εξτρεμιστών Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις κατά εξτρεμιστών Ισραηλινών εποίκων που φέρονται να προάγουν τη βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τη στιγμή που ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται. Μεταξύ των εποίκων που πλήττονται από τις κυρώσεις είναι ο διευθυντής μιας ένωσης και η εξτρεμιστική ομάδα Hilltop Youth, όπως ανακοίνωσαν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Μπράντλεϊ Σμιθ, υπηρεσιακός υφυπουργός Οικονομικών υπεύθυνος για θέματα τρομοκρατίας και οικονομικών πληροφοριών, σημείωσε ότι η κλιμάκωση της βίας και της αστάθειας στη Δυτική Όχθη βλάπτει μακροπρόθεσμα τα συμφέροντα τόσο των Ισραηλινών όσο και των Παλαιστινίων. Η Hilltop Youth κατηγορείται για σοβαρές επιθέσεις, περιλαμβάνοντας δολοφονίες και εμπρησμούς, στόχος των οποίων είναι η εκδίκηση και ο εκφοβισμός Παλαιστινίων πολιτών.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προέτρεψε την ισραηλινή κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά των δραστών, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη επιβάλει σειρά κυρώσεων σε Ισραηλινούς εποίκους, κάτι που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών και εποίκων έχουν ενταθεί στη Δυτική Όχθη από την αρχή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας σχεδόν έναν χρόνο πριν. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, περισσότεροι από 680 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα πυρά στρατιωτών ή εποίκων, ενώ τουλάχιστον 24 Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών, έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις Παλαιστίνιων ή κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Οι αμερικανικές κυρώσεις οδηγούν στο πάγωμα των πιθανών περιουσιακών στοιχείων των συγκεκριμένων προσώπων και οργανώσεων στις ΗΠΑ και απαγορεύουν κάθε οικονομική συναλλαγή μαζί τους.

Πηγή: documentonews.gr