Νέος μεταναστευτικός νόμος στην Γαλλία με αυστηρότερες ρυθμίσεις για τους παράτυπους μετανάστες το 2025

Νέος μεταναστευτικός νόμος στην Γαλλία με αυστηρότερες ρυθμίσεις για τους παράτυπους μετανάστες το 2025

Η κυβερνητική εκπρόσωπος της Γαλλίας, Maud Bregeon, αποκάλυψε ότι το 2025 θα προταθεί νέος μεταναστευτικός νόμος, ο οποίος θα επιτρέπει την παράταση της κράτησης των παράτυπων μεταναστών που θεωρούνται επικίνδυνοι. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μισέλ Μπαρνιέ, με τον υπουργό Εσωτερικών Μπρουνό Ρετεγιό στην ηγεσία, επιδιώκει να ανατρέψει τον προηγούμενο νόμο που τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2024 και υπήρξε αντικείμενο έντονης συζήτησης.

Η Bregeon δήλωσε ότι το νέο νομοσχέδιο θα εξετάσει την πρόταση για παράταση της κράτησης από 90 σε 210 ημέρες και ότι υπάρχει πιθανότητα κατάρτισης στοιχείων που απορρίφθηκαν από το Συνταγματικό Συμβούλιο στον προηγούμενο νόμο. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη δυνατότητα νομιμοποίησης εργαζομένων χωρίς χαρτιά σε τομείς με έντονη έλλειψη προσωπικού.

Ο Ρετεγιό από την ανάληψη των καθηκόντων του έχει υποστηρίξει την ανάγκη για αυστηρότερους κανόνες της ΕΕ και αναθεώρηση των κανόνων της Συνθήκης Σένγκεν, προτρέποντας τις χώρες της ΕΕ να εφαρμόσουν το σύμφωνο για το άσυλο και τη μετανάστευση, που έχει προγραμματιστεί για το 2026.

Όσον αφορά τη διαδικασία έγκρισης του νέου νόμου, η Bregeon ανέφερε ότι θα υπάρξουν συζητήσεις με τις κοινοβουλευτικές ομάδες και εξέφρασε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να επιδιώξει υποστήριξη από το ακροδεξιό κόμμα Rassemblement National, παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του έχει ήδη δηλώσει ότι η στήριξή της θα εξαρτηθεί από τη σύνταξη του νέου νόμου.

«Δεν σταματάμε να σκεφτόμαστε και άλλες διατάξεις που θα μπορούσαν να προταθούν σε αυτόν τον νόμο», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγή: documentonews.gr