Νίκη του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων στην Αυστρία χωρίς πλειοψηφία

Νίκη του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων στην Αυστρία χωρίς πλειοψηφία

Μια «σημαντική» ημέρα για την ακροδεξιά της Ευρώπης, καθώς το Κόμμα των Ελευθέρων (FPÖ) της Αυστρίας κέρδισε τις εθνικές εκλογές, αν και χωρίς να έχει πλειοψηφία. Οι πολιτικοί που ανήκουν στο ακραίο δεξιό φάσμα, όπως η Μαρίν Λεπέν, ο Ματέο Σαλβίνι και ο Γκεερτ Βίλντερς, εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους για την επιτυχία αυτή.

Ο Γκεερτ Βίλντερς, επικεφαλής του Κόμματος για την Ελευθερία στην Ολλανδία, ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα, δηλώνοντας: «Νικάμε! Οι καιροί αλλάζουν! Ταυτότητα, κυριαρχία, ελευθερία και όχι άλλη παράνομη μετανάστευση/άσυλο είναι αυτό που επιθυμούν δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι!». Αυτή η νίκη του FPÖ μαζί με τις προηγούμενες απόχη εκλογές σε Ιταλία, Ολλανδία και Γαλλία, φανερώνει μια τάση υπέρ της αναβίωσης των εθνικών συμφερόντων.

Η Μαρίν Λεπέν, η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού στη Γαλλία, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχία του FPÖ, τονίζοντας ότι διασφαλίζει τα συμφέροντα του λαού. «Είμαστε ευτυχείς για τη νίκη του FPÖ, του συμμάχου μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της Λέγκας της Ιταλίας, περιέγραψε την ημέρα αυτή ως «ιστορική ημέρα στο όνομα της αλλαγής». Ανέφερε ότι στη Βιέννη το μόνο ακραίο είναι η επιθυμία για αλλαγή που επαναφέρει στο επίκεντρο τις αξίες της εργασίας, της οικογένειας και της ασφάλειας.

Το FPÖ, που έχει ιστορικές ρίζες σε πρώην μέλη των SS, παρουσίασε μια σκληρή πλατφόρμα κατά των παράνομων μεταναστεύσεων, υποσχόμενο να ενισχύσει τα σύνορα της χώρας. Ευχές για την εκλογική νίκη του FPÖ ήρθαν και από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος περιέγραψε την επιτυχία αυτή ως «άλλη μια νίκη των Πατριωτών» στην Ευρώπη.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τσεχικής Δημοκρατίας, Αντρέι Μπάμπις, επίσης εξέφρασε τη συμφωνία του με τον Όρμπαν, αναδεικνύοντας τη δυναμική που αποκτούν οι Πατριώτες στην Ευρώπη.

Πηγή: documentonews.gr