Νυχτερινή Ρωσική Επίθεση με Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη Πλήττει Ουκρανικές Περιφέρειες

Νυχτερινή Ρωσική Επίθεση με Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη Πλήττει Ουκρανικές Περιφέρειες

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια εκτενή επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στοχεύοντας 15 περιφέρειες της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε εμπορικά κτίρια και πολυκατοικίες, αλλά οι πληροφορίες για θύματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι κατέρριψε συνολικά 78 από τα 105 ρωσικά drones που επιτέθηκαν, ενώ 23 ακόμη αντιμετωπίστηκαν με ηλεκτρονικά αντίμετρα. Στην περιφέρεια του Κιέβου, τα αεροσκάφη που κατερρίφθησαν ανέρχονται σε περίπου 15, κατά τη διάρκεια ενός αεροπορικού συναγερμού που κράτησε πάνω από πέντε ώρες.

Δυστυχώς, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα πυρκαγιές σε τρεις διαφορετικές περιοχές της περιφέρειας του Κιέβου, οι οποίες όμως κατασβέσθηκαν γρήγορα. Στην Οδησσό, οι ζημιές αφορούσαν γραμμές ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα περισσότερα από 3.000 νοικοκυριά να αποκατασταθούν, ενώ 2.000 συνέχισαν να παραμένουν χωρίς ρεύμα σε μια από τις συνοικίες.

Μαζί με την Οδησσό, οι επιθέσεις πλήττουν και άλλες περιοχές, όπως η Πολτάβα, όπου τα εμπορικά κτίρια υπο suffer damages, καθώς και η περιφέρεια Κίροβοχραντ, όπου οι υαλοπίνακες σε διαμερίσματα και χώρους στάθμευσης υπέστησαν ζημιές. Στην περιφέρεια Τσερκάσι, 16 drones καταστράφηκαν, ενώ τα συντρίμμια προκάλεσαν δασική πυρκαγιά, η οποία επίσης κατασβέστηκε.

Ο Σέρχιι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, ενημέρωσε μέσω Telegram για συντρίμμια μη επανδρωμένου αεροσκάφους που έπεσαν στην περιφέρεια Ντεσνιάνσκιι, χωρίς ωστόσο να προκληθούν μεγάλες ζημιές.

Πηγή: documentonews.gr