«Ο Χαμενεΐ και η αγωνία για ενότητα απέναντι στον κοινό εχθρό»

«Ο Χαμενεΐ και η αγωνία για ενότητα απέναντι στον κοινό εχθρό»

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, δήλωσε στο κήρυγμά του μετά την προσευχή της Παρασκευής ότι «ο εχθρός μας είναι ένας», αναφερόμενος στις πολιτικές που επιδιώκουν να ενσπείρουν διχόνοια μεταξύ των Μουσουλμάνων. Στην ομιλία του, που έγινε μετά από περίπου πέντε χρόνια, τόνισε ότι αυτός ο εχθρός υπάρχει για όλους τους λαούς της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των Παλαιστινίων, των Λιβανέζων, των Αιγυπτίων, των Ιρακινών, καθώς και για τους λαούς της Υεμένης και της Συρίας.

Σύμφωνα με τον Χαμενεΐ, τα μουσουλμανικά έθνη θα πρέπει να προετοιμαστούν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους απέναντι σε αυτόν τον κοινό εχθρό. Επισήμανε ότι κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να αμυνθεί από τους επιτιθέμενους, αναφερόμενος ειδικότερα στην πρόσφατη επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και σε άλλες επιχειρήσεις του Ιράν, τις οποίες χαρακτήρισε «νόμιμες».

Ο Χαμενεΐ μίλησε επίσης για τον παλαιστινιακό λαό, τονίζοντας ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα να υπερασπιστεί την πατρίδα του και να αντισταθεί κατά των δυνάμεων κατοχής. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα δικαστήριο ή διεθνής οργανισμός που να μπορεί να κρίνει τους Παλαιστινίους για την άμυνά τους.

Το κήρυγμά του πραγματοποιήθηκε μπροστά σε χιλιάδες πιστούς που κρατούσαν πορτρέτα σκοτωμένων ηγετών του «άξονα αντίστασης» κατά του Ισραήλ, περιλαμβάνοντας το Ιράν και τις υποστηρικτικές ομάδες του στη Μέση Ανατολή, όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Τεχεράνη δεν έχει πρόθεση να καθυστερήσει τις ενέργειές της απέναντι στο Ισραήλ, αλλά και ότι δεν θα βιαστεί να ενεργήσει.

Πηγή: documentonews.gr