Ο Έλον Μάσκ βραβεύει την Τζόρτζια Μελόνι και φήμες για ρομαντική σχέση φουντώνουν

Ο Έλον Μάσκ βραβεύει την Τζόρτζια Μελόνι και φήμες για ρομαντική σχέση φουντώνουν

Ο Έλον Μάσκ παρέδωσε το βραβείο Παγκόσμιου Πολίτη στο Ατλαντικό Συμβούλιο στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, την περασμένη Δευτέρα, εν μέσω φημών που προέκυψαν σχετικά με πιθανό ειδύλλιο μεταξύ τους. Οι δυο τους έχουν συναντηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, καθώς η Μελόνι έχει φιλοξενήσει τον Μάσκ σε εκδήλωση του κόμματός της και τον υποδέχθηκε και στο πρωθυπουργικό γραφείο της στη Ρώμη, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Κατά τη διάρκεια της βράβευσής της, η Μελόνι δήλωσε: «Δεν ξέρω αν “εθνικισμός” είναι η σωστή λέξη, αλλά δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να υπερασπιστούμε έννοιες όπως “έθνος” και “πατριωτισμός”. Αυτές οι έννοιες σημαίνουν περισσότερα από ένα φυσικό τόπο. Συμφωνεί κανείς με έναν πολιτισμό και τις αξίες του». Στην ομιλία της, τόνισε την αξία της Δύσης ως πολιτιστικού συστήματος που εκφράζει την ισότητα και την ελευθερία, ενώ ανέφερε και τη σημασία της ρύθμισης της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι πολιτικοί που τιμώνται από το Ατλαντικό Συμβούλιο συνήθως προέρχονται από συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις, και η Μελόνι επεσήμανε την υποστήριξή της στην Ουκρανία, συσχετίζοντας την αγώνα της ενάντια στο χάος και στην υποταγή.

Η φημολογία σχετικά με τη προσωπική τους σχέση φούντωσε, όταν ο Μάσκ δήλωσε μέσω του X ότι δεν υπάρχει ρομαντική σχέση ανάμεσά τους, προσθέτοντας ότι ήταν παρών στην εκδήλωση με τη μητέρα του. Ωστόσο, αυτή η δήλωση δεν απέτρεψε τις φήμες από το να συνεχίσουν να κυκλοφορούν.

Πηγή: documentonews.gr