«Ο Κυκλώνας Μίλτον Πλησιάζει τη Φλόριντα με Δυνάμεις Καταστροφής»

«Ο Κυκλώνας Μίλτον Πλησιάζει τη Φλόριντα με Δυνάμεις Καταστροφής»

Ο κυκλώνας Μίλτον προσεγγίζει τη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό, με αναμενόμενη άφιξη στη Φλόριντα των ΗΠΑ από τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Την ίδια στιγμή, οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τους Δημοκρατικούς για την αντίδραση στην προηγούμενη προσβολή του κυκλώνα Ελίν, ο οποίος είχε καταστροφικές συνέπειες, με τουλάχιστον 230 θανάτους στις νοτιοανατολικές πολιτείες.

Ο Μίλτον, που κατατάσσεται στην κατηγορία 5 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, έχει προκαλέσει ανησυχίες στους μετεωρολόγους, οι οποίοι προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει «καταστροφικά κύματα» και πλημμύρες, με θυελλώδεις ανέμους που φτάνουν έως 285 χιλιόμετρα την ώρα. Ορισμένοι ειδικοί διερωτώνται αν ο κυκλώνας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «κατηγορίας 6», αν και επίσημα δεν υπάρχει τέτοια κλίμακα.

Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούδια Σέινμπαουμ, έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους της Γιουκατάν για την πιθανότητα «καταρρακτωδών βροχοπτώσεων», ενώ οι κάτοικοι σφράγιζαν πόρτες και παράθυρα. Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ελίν, οι κάτοικοι της Φλόριντας εκφράζουν την ανησυχία τους καθώς προετοιμάζονται για τη νέα φυσική καταστροφή.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας, Ρον ΝτεΣάντις, έχει επισημάνει την ανάγκη άμεσης εκκένωσης από την επικίνδυνη περιοχή, προσφέροντας δωρεάν διέλευση από τους σταθμούς διοδίων για την ευκολότερη αποχώρηση των κατοίκων. Ο κυκλώνας αναμένεται να διασχίσει την πολιτεία από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά και έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 51 από τις 67 κομητείες.

Στο Ορλάντο, πολλοί κάτοικοι σχηματίζουν ουρές για σακιά με άμμο, προσπαθώντας να προετοιμαστούν για τις επιπτώσεις της καταιγίδας. Η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, προειδοποιεί τους κατοίκους ότι αν επιλέξουν να παραμείνουν στις ζώνες εκκένωσης, η ζωή τους θα διατρέξει σοβαρό κίνδυνο.

Πηγή: documentonews.gr