Ο Νετανιάχου Ανακοίνωσε τον Πόλεμο της Αναγέννησης και την Αλλαγή της Πραγματικότητας στη Μέση Ανατολή

Ο Νετανιάχου Ανακοίνωσε τον Πόλεμο της Αναγέννησης και την Αλλαγή της Πραγματικότητας στη Μέση Ανατολή

Σε μια έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιχείρησε να επικοινωνήσει τους στρατηγικούς στόχους της χώρας του, τονίζοντας ότι η συνεχιζόμενη σφαγή διαρκώς επί έναν χρόνο πετυχαίνει τους στόχους του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ζήτησε ο πόλεμος κατά της Χαμάς και της Χεζμπολάχ να ονομαστεί «Πόλεμος της αναγέννησης» και ανέφερε ότι η κυβέρνησή του αλλάζει την πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή για να αποτρέψει μια νέα 7η Οκτωβρίου.

Αφού επισήμανε τα “επτά μέτωπα” που αντιμετωπίζει το Ισραήλ (Γάζα, Δυτική Όχθη, Λίβανος, Συρία, Ιράν, Υεμένη και Ιράκ), τόνισε ότι η αντεπίθεση κατά των εχθρών στον άξονα του κακού είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση του μέλλοντος και της ασφάλειας της χώρας. Υπογράμμισε ότι ο πόλεμος θα τερματιστεί μόνο όταν επιτευχθούν όλοι οι καθορισμένοι στόχοι, όπως η ανατροπή της κυριαρχίας της Χαμάς και η ασφαλής επιστροφή όλων των ομήρων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Νετανιάχου άναψε ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων, ακολούθησε ενός λεπτού σιγή, και οι υπουργοί παρακολούθησαν πλάνα από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων υπενθύμισε στον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να υπάρξει αναγέννηση χωρίς την επιστροφή όλων των ομήρων.

Η στρατιωτική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη ονομάζεται επισήμως «Σιδερένια Σπαθιά». Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για την αλλαγή της περιφερειακής ασφάλειας προς όφελος της χώρας και των πολιτών της, για την αποφυγή επανάληψης τραγικών γεγονότων όπως αυτά της 7ης Οκτωβρίου.

Πηγή: documentonews.gr