Ο Πέστο ο Μοναδικός: Ο Βασιλικός Πιγκουίνος που Έχει Κατάκτησε τις Καρδιές και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ο Πέστο ο Μοναδικός: Ο Βασιλικός Πιγκουίνος που Έχει Κατάκτησε τις Καρδιές και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ο Πέστο, ένας νεοσσός βασιλικός πιγκουίνος, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις κατόπιν του εντυπωσιακού του μεγέθους και του πυκνού φτερώματός του. Μόλις 9 μηνών, ζυγίζει 23,5 κιλά, γεγονός που καθιστά μεγαλύτερο από τους γονείς του, την Τάνγκο και τον Χάντσον, οι οποίοι ζυγίζουν περίπου 11 κιλά ο καθένας. Σύμφωνα με την Έμιλι Θόρντον, επικεφαλής φύλακας των πιγκουίνων στο Aquarium Sea Life της Μελβούρνης, η καθημερινή του διατροφή περιλαμβάνει έως και 25 ψάρια, κάτι που προμηνύει περαιτέρω αύξηση του βάρους του.

Η ιδιαίτερα «πυκνή» φτερούγα του Πέστο είναι προσαρμοσμένη ώστε να αντέχει τις ψυχρές θερμοκρασίες της Ανταρκτικής. Το μέγεθός του μπορεί να προέρχεται από τους προγόνους του, οι οποίοι ήταν από τους μεγαλύτερους πιγκουίνους που φιλοξενήθηκαν στο ενυδρείο. Η Θόρντον εξηγεί ότι οι νεοσσοί μπορεί να φτάσουν ακόμη μεγαλύτερα μεγέθη στη φύση.

Ο Πέστο είναι πολύ κοινωνικός και γεμάτος αυτοπεποίθηση, αλληλεπιδρώντας τόσο με άλλους πιγκουίνους όσο και με τους φύλακες του ενυδρείου. Δεν έχει αντιληφθεί την αναγνωρισιμότητά του, παρόλα αυτά δεν είναι εύκολο να τον ζυγίσουν, καθώς είναι συνεχώς «στραμμένος στο φαΐ».

Πέρα από τις εντυπωσιακές του διαστάσεις, ο Πέστο έχει ήδη αποκτήσει πολλούς θαυμαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα βίντεο που ανάρτησε το ενυδρείο στο TikTok, το οποίο δείχνει υπαλλήλους να χορεύουν πίσω από τον αδιάφορο Πέστο, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 4 εκατομμύρια προβολές.

Σύντομα θα αλλάξει την καφέ βρεφική του φτερούγα και θα αποκτήσει το χαρακτηριστικό φτέρωμα ενηλίκου, που θα περιλαμβάνει τη χαρακτηριστική κίτρινη λωρίδα στο κεφάλι του. Αυτή η διαδικασία απαιτεί μεγάλη ενέργεια και αναμένεται να μειώσει την όρεξή του.

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι είναι συνήθως κατοίκοι της Ανταρκτικής και παρ’ ότι το φυσικό περιβάλλον τους φαίνεται να είναι σχετικά σταθερό, έχουν περάσει δύσκολες εποχές λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως κυνηγώντας τους για το κρέας και το λίπος τους. Ο ποσοτικός πληθυσμός τους παραμένει σταθερός, με περίπου 1,6 εκατομμύρια ζεύγη να αναπαράγονται κάθε χρόνο.

Πηγή: documentonews.gr