Ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιεί για τον επεκτατισμό του Ισραήλ και τους κινδύνους για την Τουρκία

Ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιεί για τον επεκτατισμό του Ισραήλ και τους κινδύνους για την Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας, εξέφρασε ανησυχία για την επεκτατική πολιτική του Ισραήλ, τονίζοντας ότι αυτή συνιστά έναν επικείμενο κίνδυνο για τη χώρα του. Σε δηλώσεις του, επισήμανε τη σημασία της λήψης προφυλάξεων απέναντι σε μια κατάσταση που γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη. Αναφερόμενος στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, υπογράμμισε ότι αυτές επανέφεραν το Παλαιστινιακό Ζήτημα στην παγκόσμια σκηνή, κοστίζοντας τη ζωή σε περίπου 50.000 αθώους, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου για «Το μέλλον της Παλαιστίνης», που διοργάνωσε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν καταδίκασε την πολιτική γενοκτονίας του Ισραήλ, επισημαίνοντας την επέκτασή της και στον Λίβανο. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο πώς αυτές οι καταστάσεις αποκάλυψαν την επιρροή του σιωνιστικού λόμπι στις παγκόσμιες δυνάμεις και τον έλεγχο που ασκεί σε διάφορους τομείς, όπως η οικονομία και τα ΜΜΕ.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να επισημάνει την αδυναμία των διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, να αντιδράσουν στις προκλήσεις του Ισραήλ. Αναρωτήθηκε πώς μπορεί ο Οργανισμός να υπερασπιστεί τα δικαιώματα άλλων όταν δεν προστατεύει ούτε τα δικά του μέλη, μιλώντας συγκεκριμένα για τις επιθέσεις κατά του προσωπικού του στην ειρηνευτική δύναμη του Λιβάνου.

Επιπλέον, επικρίνοντας τη Δύση, υπογράμμισε την παράλειψη των θεμελιωδών αξιών, όπως η ελευθερία και η δημοκρατία, που αυτή προβαλλόταν για χρόνια. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι αξίες αυτές έχουν μπει στο «ράφι» εξαιτίας της αδράνειας και των διπλωματικών αποτυχιών απέναντι στις ενέργειες του Ισραήλ.

Πηγή: documentonews.gr