Ο Θάνατος του Αρχηγού της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και οι Αδιευκρίνιστοι Σκοτωμένοι Στρατιωτικοί Θάνατοι στη Γάζα

Ο Θάνατος του Αρχηγού της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και οι Αδιευκρίνιστοι Σκοτωμένοι Στρατιωτικοί Θάνατοι στη Γάζα

O Γιαχία Σινουάρ, αρχηγός της Χαμάς, σκοτώθηκε την Τετάρτη στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραήλ την Πέμπτη. Οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν επιχειρήσει στην περιοχή λόγω πληροφοριών για την πιθανή παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε ότι ο Σινουάρ είχε τραυματιστεί αρχικά στον πήχη του δεξιού χεριού κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών και ότι, μετά τον τραυματισμό του, έπεσε θύμα θανάσιμου πυροβολισμού στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσαν οι New York Times, ο Σινουάρ πέθανε από μια σφαίρα που τον χτύπησε στο κεφάλι, με τον ιατροδικαστή Τσεν Κούγκελ να αναφέρει ότι η ακριβής στιγμή του θανατηφόρου πυροβολισμού και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε παραμένουν ασαφή. Αν και προσπάθησε να περιποιηθεί τον τραυματισμένο του πήχη, η κατάσταση ήταν σοβαρή και δεν είχε καμιά πιθανότητα επιβίωσης.

Ο Χαγκάρι επεσήμανε πως οι στρατιωτικοί είχαν εντοπίσει τρεις τρομοκράτες που προσπαθούσαν να μετακινούνται από σπίτι σε σπίτι και έγιναν ανταλλαγές πυρών. Ο Σινουάρ, την ώρα της επίθεσης, φέρεται να είχε ένα πιστόλι και 40.000 σεκέλ (περίπου 10.000 δολάρια) στην κατοχή του.

Συνολικά, το περιστατικό εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του Σινουάρ και τις λεπτομέρειες της επιχείρησης, αφήνοντας πίσω του πολλές αμφιβολίες για τις προθέσεις και τις ενέργειες των ισραηλινών δυνάμεων εκείνες τις ημέρες.

Πηγή: documentonews.gr