Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει τη Φλόριντα μετά τις καταστροφές από τον κυκώνα Χελίν

Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει τη Φλόριντα μετά τις καταστροφές από τον κυκώνα Χελίν

Ο τυφώνας Μίλτον έχει αναγνωριστεί ως κατηγορίας 4 σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) και αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα από το βράδυ της Τρίτης ή την Τετάρτη. Οι ανέμοι του θα μπορούσαν να φτάσουν τα 240 χιλιόμετρα την ώρα, προκαλώντας ανησυχία σε πολλές κοινότητες.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τον φονικό τυφώνα Χελίν, που είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 200 θανάτους και εκτεταμένες ζημιές σε έξι πολιτείες της νότιοανατολικής ΗΠΑ, ο Μίλτον έρχεται να ενισχύσει την ανησυχία στην περιοχή. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει επεκταθεί σε 51 από τις 67 κομητείες της Φλόριντας από τον κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις.

Οι θυελλώδεις άνεμοι του τυφώνα αναμένονται να πλήξουν τη χερσόνησο Γιουκατάν τη Δευτέρα και την Τρίτη, με τον NHC να προειδοποιεί για «επικίνδυνους ανέμους». Οι ομάδες διάσωσης εξακολουθούν να εργάζονται για την παροχή βοήθειας στους επιζώντες από τον προηγούμενο τυφώνα Ελίν, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 229 ανθρώπων και καταστροφικές πλημμύρες. Η Ελίν ήταν ο πιο φονικός τυφώνας που έπληξε τις ΗΠΑ από την Κατρίνα το 2005.

Πηγή: documentonews.gr