Ο τυφώνας Μίλτον προκαλεί καταστροφές και απώλειες στη Φλόριντα

Ο τυφώνας Μίλτον προκαλεί καταστροφές και απώλειες στη Φλόριντα

Η Φλόριντα έχει πληγεί μαζικά από τον τυφώνα Μίλτον, με καταστροφές σε πόλεις όπως η Τάμπα, η Πετρούπολη και η Σαρασότα. Οι ανεμοστρόβιλοι και οι πλημμύρες δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, όπως ανέφερε ο σερίφης της κομητείας Σεντ Λούσι, Κιθ Πίρσον, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχουν καταγεγραμμένα θύματα, κυρίως σε οίκους ηλικιωμένων.

Συνολικά, εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, με αναφορές για έναν αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούνταν για εκτάκτους λόγους. Η κατάσταση επιδεινώθηκε καθώς οι αρχές χρειάστηκε να ζητήσουν από περισσότερους από 5,5 εκατομμύρια πολίτες να απομακρυνθούν από τις περιοχές που απειλούνταν, με τον πρόεδρο Μπάιντεν να κάνει δραματική έκκληση για εκκένωση.

Η ηλεκτροδότηση έχει σταματήσει σε 2 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις, όπως αναφέρει το CNN. Ο αριθμός των διακοπών ρεύματος αυξάνεται συνεχώς, με μερικές κομητείες, όπως η Σαρασότα και η Χάρντι, να αναφέρουν ότι πάνω από το 70% των κατοίκων τους βρίσκονται χωρίς ρεύμα.

Οι εικόνες που έρχονται από την Φλόριντα είναι σοκαριστικές, με περιοχές να θάβονται κάτω από τα νερά της καταιγίδας και η κατάσταση να εξελίσσεται σε μια από τις πιο καταστροφικές σε πρόσφατη μνήμη. Ο τυφώνας έχει υποβαθμιστεί στην κατηγορία 1, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλες ζημιές όσο συνεχίζει τη πορεία του προς το Ορλάντο.

Πηγή: documentonews.gr