Ο Βλαντιμίρ Πούτιν γιορτάζει τα 72α γενέθλιά του με ευχές και πολιτικά μηνύματα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν γιορτάζει τα 72α γενέθλιά του με ευχές και πολιτικά μηνύματα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν γιορτάζει σήμερα 7 Οκτωβρίου τα 72α γενέθλιά του, με τον κόσμο να τον εγκάρδιο εύχεται μέσω Telegram. Ανάμεσα στα πρώτα μηνύματα που έλαβε, ξεχωρίζει αυτό του Αλεξάντερ Ντούγκιν, γνωστού υπερεθνικιστή και στενού συμμάχου του, ο οποίος ευχήθηκε «Ο Θεός να σώζει τον Τσάρο!» λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ο Ντούγκιν έχει προωθήσει την ιδέα της ενοποίησης ρωσόφωνων περιοχών και άλλων εδαφών σε μια νέα μεγάλη ρωσική αυτοκρατορία, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, όπου η Ρωσία συνεχίζει τη στρατιωτική της δράση.

Ένας ακόμα που έσπευσε να ευχηθεί είναι ο Ραμζάν Καντίροφ, επικεφαλής της Τσετσενίας. Ο Καντίροφ προσευχήθηκε για «υγεία, ευημερία, χαρά και καλή τύχη» στον Πούτιν, τονίζοντας τη σημασία της ημέρας για τη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ, την προηγούμενη ημέρα των γενεθλίων του, εμφανίστηκαν πανό και φυλλάδια με συγχαρητήρια μηνύματα σε πολλές πόλεις της Ιταλίας, τιμώντας τον Ρώσο ηγέτη. Ο Πούτιν, τον Φεβρουάριο του 2022, ξεκίνησε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και πρόσφατα επανεξελέγη θριαμβευτικά τον Μάρτιο, εξασφαλίζοντας μια ακόμα εξαετή θητεία. Αν ολοκληρώσει αυτή τη θητεία, θα είναι ο μακροβιότερος ηγέτης της Ρωσίας των τελευταίων δύο αιώνων.

Πηγή: documentonews.gr