Ομπάμα και Χάρις ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών

Ομπάμα και Χάρις ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών

Σε μια τελευταία προσπάθεια να προσελκύσουν ψηφοφόρους, ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα πρόκειται να συμμετάσχουν την ερχόμενη εβδομάδα στην προεκλογική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις, υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία, σε διαφορετικές εκδηλώσεις. Ο Μπαράκ Ομπάμα θα παρευρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Τζόρτζια, ενώ η Μισέλ θα πραγματοποιήσει την πρώτη της εμφάνιση το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο Μίσιγκαν.

Το ζευγάρι παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλές στους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος και αναμένεται να ενθαρρύνει περισσότερους να συμμετάσχουν στις εκλογές, κυρίως σε πολιτείες όπου το αποτέλεσμα αναμένεται αμφίρροπο. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Χάρις να είναι σε σφιχτό ανταγωνισμό με τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ.

Προτού συμμετάσχει στην καμπάνια της Χάρις, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε προηγουμένως εμφανιστεί μόνος του σε εκδήλωση στο Πίτσμπουργκ, όπου έκανε σχόλια που προκάλεσαν αντιδράσεις. Ειδικότερα, ανέφερε ότι κάποιοι μαύροι άνδρες φαίνεται να είναι απρόθυμοι να αποδεχθούν την εκλογή γυναίκας στην προεδρία των ΗΠΑ. Οι επικριτές του εξέφρασαν την ανησυχία πως οι δηλώσεις του ενδέχεται να ξενίσουν ψηφοφόρους που μπορεί να είναι απογοητευμένοι από το κόμμα αλλά είναι ακόμη διεκδικήσιμοι.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συνεχίσει την προεκλογική του δραστηριότητα με επόμενες εμφανίσεις σε Τουσόν, Λας Βέγκας, Ντιτρόιτ και Μάντισον.

Πηγή: documentonews.gr