Οι φιλόδοξες δηλώσεις Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας και η σύγκριση με το Μονακό

Οι φιλόδοξες δηλώσεις Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας και η σύγκριση με το Μονακό

Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, εξέφρασε τη γνώμη ότι η Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσε να μετατραπεί σε έναν εξαιρετικό προορισμό, πιθανόν «καλύτερο από το Μονακό», εφόσον ανασυγκροτηθεί. Σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου, ανέφερε τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και τις όμορφες παραλίες της περιοχής. «Θα μπορούσε να είναι το καλύτερο πράγμα στη Μέση Ανατολή. Ο καιρός, τα νερά, το κλίμα», δήλωσε, τονίζοντας ότι έχει επισκεφθεί την περιοχή και υποστήριξε ότι οι κάτοικοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τη θέα προς τη θάλασσα.

Ο πρώην πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων έκανε αυτές τις δηλώσεις ενώ η περιοχή δοκιμάζεται από σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις, με τους θανάτους περίπου 42.000 Παλαιστινίων, χωρίς να αναφέρει τις ανθρωπιστικές συνθήκες που επικρατούν στην Λωρίδα της Γάζας.

Αυτές οι δηλώσεις στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο έρχονται μετά από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα περίπου 1.200 θανάτους και έδωσε το έναυσμα για αντίποινα από την πλευρά του Ισραήλ, με σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά της Γάζας και επακόλουθες στρατιωτικές ενέργειες στο Λίβανο.

Πηγή: documentonews.gr