Οι Γυναίκες της Μπούτσα Αντιστέκονται στην Επιθετικότητα με Θάρρος και Αλληλεγγύη

Οι Γυναίκες της Μπούτσα Αντιστέκονται στην Επιθετικότητα με Θάρρος και Αλληλεγγύη

Οι γυναίκες που συμμετέχουν στην εθελοντική μονάδα αεράμυνας της Μπούτσα, αυτοαποκαλούμενες ως «Μάγισσες», έχουν βρει έναν τρόπο να συνδυάζουν την εργασία τους με την υπεράσπιση της πατρίδας τους. Οι νυχτερινές βάρδιες τους επιτρέπουν να συνεχίζουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, όπως το να είναι καθηγήτριες ή γιατροί, εν μέσω του πολέμου. Πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι αυτός ο ρόλος είναι μια μορφή ενδυνάμωσης, ειδικά μετά την αρχική αδυναμία που βίωσαν όταν οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την περιοχή.

Η Βαλεντίνα, μια 51χρονη κτηνίατρος, αναφέρει πως σκέφτηκε ότι δεν έχει την ικανότητα να συμμετάσχει, ωστόσο, η επιθυμία να προστατεύσει την πατρίδα την όπλισε με θάρρος. Αφού στρατολογήθηκε το καλοκαίρι, χρησιμοποιεί το διακριτικό Valkyrie. Η ίδια και οι φίλες της δήλωσαν ότι η δουλειά τους απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να αφουγκραζόμαστε τον παραμικρό ήχο».

Καθώς οι νυχτερινές επιθέσεις των ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών γίνονται ολοένα και πιο συχνές, οι «Μάγισσες» προσφέρουν μια επιπλέον ασπίδα γύρω από τις πόλεις. Όμως, το εξοπλιστικό τους υλικό είναι παλιό και συντηρημένο. Η Βαλεντίνα και οι υπόλοιπες γυναίκες καταφέρνουν να καταρρίψουν εχθρικά drones με περιορισμένα μέσα, με την ελπίδα να λάβουν περισσότερη υποστήριξη από τους συμμάχους τους.

Η ηγεσία της ομάδας ανήκει στον άνδρα διοικητή Andriy Verlaty, ο οποίος αναφέρει ότι λόγω της ανάγκης για στρατεύσιμους, οι περισσότεροι από τους άνδρες του αποστάλθηκαν στην πρώτη γραμμή. Έτσι, πολλές από τις θέσεις καλύφθηκαν από γυναίκες, που αποδείχθηκαν πιο ικανές και αξιόπιστες από ό,τι αρχικά αναμενόταν.

Τα φετινά χρόνια έχουν αναδείξει τη γενναιότητα και την αποφασιστικότητα των γυναικών στην Ουκρανία, που αγωνίζονται καθημερινά για την προστασία της πατρίδας τους, ενισχύοντας την αντίσταση στην επίθεση. Αυτή η νέα γενιά στρατιωτών αποδεικνύει ότι οι Ουκρανές γυναίκες μπορούν να προσφέρουν πολλά σε μια περίοδο κρίσης.

Πηγή: documentonews.gr