Οι Πολιτικές Στρατηγικές Τραμπ και Χάρις κατά την Προεδρική Εκστρατεία του 2024

Οι Πολιτικές Στρατηγικές Τραμπ και Χάρις κατά την Προεδρική Εκστρατεία του 2024

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε νέα επιθετική αναφορά στους μετανάστες σε μια πρόσφατη ομιλία του, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στην Αμερική. Απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στο Κολοράντο, υποσχέθηκε ότι η επιστροφή του στον Λευκό Οίκο θα σημαίνει την «απελευθέρωση» μιας «κατεχόμενης Αμερικής». Δήλωσε μάλιστα πως η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή από μια εγκληματική δύναμη.

Στην ομιλία του, ο Τραμπ ανέφερε την Ορόρα, μια μικρή πόλη της Δύσης, που έχει γίνει στόχος των σχολίων του για τους μετανάστες, υποστηρίζοντας ότι εκεί οι παράνομοι μετανάστες έχουν «καταλάβει την εξουσία». Αυτή η περιγραφή, ωστόσο, έχει προκαλέσει την αντίδραση του δημάρχου της πόλης, Μάικ Κόφμαν, ο οποίος επισημαίνει ότι το πορτρέτο που παρουσιάζεται είναι υπερβολικό και ότι η Ορόρα είναι μια ασφαλής πόλη.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης σε μαζικές απελάσεις, προειδοποιώντας για κίνδυνο εγκληματικότητας λόγω των μεταναστευτικών ροών υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις, χωρίς στηρίξεις από στατιστικά στοιχεία. Σε συγκέντρωση της Νεβάδας, εντάσσοντας οικονομικά επιχειρήματα στο μήνυμά του, υποστήριξε ότι τα σύνορα και η μετανάστευση είναι πιο σημαντικά θέματα από την οικονομία.

Από την πλευρά της, η Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών, προσπαθεί να προσελκύσει τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, ανακοινώνοντας μάλιστα τη δέσμευσή της να διορίσει υπουργό από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών εάν εκλεγεί. Στις ομιλίες της, τονίζει τη σημασία της μεσαίας τάξης και έχει αυξήσει τις δημόσιες εμφανίσεις της, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας της στο περιοδικό Vogue.

Η Χάρις συγκεντρώνει υποστήριξη από κορυφαίους δημοκρατικούς πολιτικούς, όπως οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον, οι οποίοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν προεκλογικές εμφανίσεις σε κρίσιμες πολιτείες. Την ίδια ώρα, η εκστρατεία του Τραμπ δεν περιορίζεται μόνο σε αμφίρροπες πολιτείες, καθώς θα έχει παρουσία και σε περιοχές που παραδοσιακά ψηφίζουν Δημοκρατικούς.

Αν και οι πολιτικές στρατηγικές των δύο υποψηφίων διαφέρουν, η Χάρις βρίσκεται σε αμφίρροπες θέσεις με τον Τραμπ, γεγονός που θα κρίνει την έκβαση των εκλογών. Η πολιτική κόντρα ανάμεσα στους δύο υποψηφίους αναμένεται να κλιμακωθεί καθώς πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών, με αμφότερους να διεκδικούν τις ψήφους των Αμερικανών.

Πηγή: documentonews.gr