Οι Σοβαρές Επικίνδυνες Συνέπειες της Αυξανόμενης Χρήσης Κάνναβης στην Υγεία των Αμερικανών

Οι Σοβαρές Επικίνδυνες Συνέπειες της Αυξανόμενης Χρήσης Κάνναβης στην Υγεία των Αμερικανών

Αυξανόμενος αριθμός ψυχιατρικών περιστατικών σχετίζεται με τη χρήση κάνναβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αναφέρεται ότι πολλοί ασθενείς παρουσιάζουν συμπτώματα ψύχωσης, όπως αυταπάτες. Γιατροί στα τμήματα επειγόντων περιστατικών μικρών και μεγάλων νοσοκομείων βλέπουν επίσης ασθενείς που βιώνουν εμετούς που συνδέονται με την κατανάλωση μαριχουάνας. Ένας γιατρός από το Οχάιο αναφέρει ότι οι ασθενείς αυτοί φαίνονται πολύ άρρωστοι και υποφέρουν από έντονο πόνο.

Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας έχει οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσής της, με εκατομμύρια Αμερικανούς πλέον να τη χρησιμοποιούν για ιατρικούς ή ψυχαγωγικούς λόγους. Ωστόσο, η χρήση πιο ισχυρής κάνναβης και η πιο συχνή κατανάλωσή της έχει προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, ιδιαίτερα σε χρόνιους χρήστες.

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια εκτιμά ότι σχεδόν 18 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκδηλώσει συμπτώματα διαταραχής από τη χρήση κάνναβης, με περίπου τρία εκατομμύρια να θεωρούνται εξαρτημένοι. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στους νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών, με περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια να τη χρησιμοποιούν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά.

Μια περίπτωση που αναδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης είναι αυτή της Τζένιφερ Μακαλούσο, η οποία υπέφερε από σοβαρές ημικρανίες και ενεπλάκη σε έναν κύκλο αυξανόμενης κατανάλωσης φαρμακευτικής κάνναβης. Με την πάροδο του χρόνου, εμφάνισε ναυτία και εμετούς τόσο σοβαρούς που χρειάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία της. Διάφοροι γιατροί της απέδωσαν τα προβλήματά της σε άλλες αιτίες, μέχρι που τελικά επιβεβαιώθηκε ότι υπέφερε από το σύνδρομο κανναβινοειδούς υπερέμεσης (CHS).

Η κατάσταση αυτή, που προκαλείται από τη μακροχρόνια χρήση κάνναβης, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως αφυδάτωση και νεφρική ανεπάρκεια. Ερευνητές εκτιμούν ότι έως και το ένα τρίτο σχεδόν καθημερινών χρηστών μπορεί να εμφανίζει συμπτώματα του συνδρόμου, με τον αριθμό αυτό να ανέρχεται σε περίπου 6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Επιπλέον, η χρήση κάνναβης συνδέεται με ψυχικές διαταραχές, όπως η σχιζοφρένεια. Ο Δρ Λόρεν Μοράν σημειώνει ότι παρατηρεί περισσότερες περιπτώσεις ψυχικής ασθένειας που πιστεύεται ότι σχετίζονται με την κάνναβη. Αναφέρεται επίσης ότι οι ιατρικοί επαγγελματίες είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους της χρήσης κάνναβης, αν και πολλοί πιστεύουν ότι είναι ασφαλής, δεδομένου ότι είναι νόμιμη.

Η νομιμοποίηση της κάνναβης σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, με την οροφή αυτής της τάσης να έχει φτάσει τα 24 κράτη, έχει δημιουργήσει περαιτέρω ανησυχίες σχετικά με τις συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού, καθιστώντας αναγκαία τη συζήτηση και την έρευνα γύρω από τις επιπτώσεις της.

Πηγή: documentonews.gr