Οι Συνεχείς Επιθέσεις Με Drones Στην Ουκρανία Και Τη Ρωσία

Οι Συνεχείς Επιθέσεις Με Drones Στην Ουκρανία Και Τη Ρωσία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέρριψε 47 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), εκ των οποίων 17 πάνω από την περιφέρεια Κρασνοντάρ, 16 πάνω από τη Θάλασσα του Αζόφ και 12 πάνω από την περιφέρεια Κουρσκ. Ο κυβερνήτης της Κρασνοντάρ ενημέρωσε ότι τρία σπίτια υπέστησαν ζημιές και ένα αυτοκίνητο κάηκε, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα από τις επιθέσεις.

Σε απάντηση, η Ουκρανία δήλωσε ότι κατέρριψε 24 ρωσικά drones, προσθέτοντας ότι η Ρωσία εξαπέλυσε πυραύλους εναντίον της από την περιφέρεια Μπέλγκοροντ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το είδος ή τον αριθμό των πυραύλων που χρησιμοποιήθηκαν. Επιπλέον, η Μόσχα πραγματοποίησε 28 επιθέσεις με drones κατά της Ουκρανίας, εκ των οποίων τα περισσότερα καταρρίφθηκαν από τα αντιαεροπορικά της συστήματα στις περιοχές Σούμι, Πολτάβα, Ντνιπροπετρόφσκ, Μικολάιφ και Χερσώνα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επίθεση κατά αποθήκης καυσίμων κοντά στην περιοχή Ροβένκι, η οποία βρίσκεται στην κατεχόμενη από τη Ρωσία περιφέρεια Λουχάνσκ. Αναφέρθηκε ότι προκλήθηκε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις αυτές, οι οποίες εφοδιάζουν τις ρωσικές δυνάμεις και είχαν πλήγει και στο παρελθόν από ουκρανικά όπλα. Η Μόσχα δεν έχει επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες.

Η Ουκρανία στοχεύει συχνά ρωσικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις ως αντίποινα για τους βομβαρδισμούς που δέχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες εισέβαλαν στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: documentonews.gr