Ολλανδία Σκέφτεται Αποστολή Αιτούντων Άσυλο στην Ουγκάντα Μετά την Απόρριψη των Αιτημάτων τους

Ολλανδία Σκέφτεται Αποστολή Αιτούντων Άσυλο στην Ουγκάντα Μετά την Απόρριψη των Αιτημάτων τους

Μια υπουργός από το ακροδεξιό κόμμα της Ολλανδίας εξέφρασε την πιθανότητα να στέλνονται στην Ουγκάντα οι αιτούντες άσυλο των οποίων τα αιτήματα έχουν απορριφθεί. Η Ραϊνέτε Κλέφερ, υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Συνεργασίας για την Ανάπτυξη, επισκέφθηκε πρόσφατα την Ουγκάντα και είχε συζητήσεις με υπουργούς της χώρας. Σύμφωνα με ενημέρωση από τη δημόσια τηλεόραση NOS, δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει τη μετανάστευση και να εξασφαλίσει την επιστροφή των αιτούντων άσυλο στις χώρες καταγωγής τους.

Η Κλέφερ, που είναι μέλος του Κόμματος Ελευθερίας (PVV) του Χέερτ Βίλντερς, επισήμανε ότι η Ουγκάντα είναι μια φιλόξενη χώρα και υπάρχει μια μακροχρόνια σχέση συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Όταν ρωτήθηκε για αυτές τις δηλώσεις, εκπρόσωπος της ολλανδικής κυβέρνησης ανέφερε ότι η υπουργός συζήτησε πρότυπα υποδοχής για τους μετανάστες στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Ουγκάντας. Πρόσθεσε ότι το σχέδιο είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ερευνήσει τις προθέσεις της Ουγκάντας, καθώς και τη νομική εφικτότητα του σχεδίου.

Η στάση του PVV στην εν λόγω μεταναστευτική πολιτική είναι αυστηρή, καθώς ο Βίλντερς έχει υποσχεθεί να εφαρμόσει την πιο αυστηρή μεταναστευτική πολιτική που έχει υπάρξει ποτέ στην Ολλανδία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λεγόμενη «κρίση ασύλου».

Πηγή: documentonews.gr