Πέντε Διασώστες Χάνουν τη Ζωή τους στον Νότιο Λίβανο από Ισραηλινό Πλήγμα

Πέντε Διασώστες Χάνουν τη Ζωή τους στον Νότιο Λίβανο από Ισραηλινό Πλήγμα

Πέντε διασώστες σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση στον νότιο Λίβανο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Η νυχτερινή επίθεση έπληξε κτίριο πολιτικής προστασίας στο χωριό Νταρντεγκάιγια, περίπου 10 χιλιόμετρα από τη μεθόριο. Ταυτόχρονα, το Ισραήλ προειδοποίησε τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους για λόγους ασφάλειας, μέχρι νεότερης διαταγής.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι κατέστρεψε ένα ισραηλινό άρμα μάχης που κινούνταν προς τη Ρας Νακούρα, στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ, και ανέφερε ότι υπήρξαν θύματα μεταξύ των ισραηλινών στρατευμάτων. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έναν ακόμη στρατιώτη του έχασε τη ζωή του στον Λίβανο, ανεβάζοντας τον αριθμό σε δώδεκα στρατιώτες.

Αυτή τη στιγμή, οι ΗΠΑ και η Γαλλία προχωρούν σε νέες επαφές με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας. Ο Μικάτι σημείωσε την ανάγκη για αναβίωση της διακήρυξης εκεχειρίας με στόχο την επαναφορά μιας πολιτικής λύσης. Τον Σεπτέμβριο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και άλλες χώρες είχαν ζητήσει εκεχειρία 21 ημερών, πρόταση που απερρίφθη από το Ισραήλ.

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης συνεχίζεται, καθώς το Ισραήλ διεξάγει περιορισμένες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ, με στόχο την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων του βόρειου Ισραήλ στα σπίτια τους, ενώ η Χεζμπολάχ συνεχίζει τις εκτοξεύσεις ρουκετών προς το Ισραήλ. Από την αρχή της σύγκρουσης, περισσότερα από 2.100 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στον Λίβανο από ισραηλινά πλήγματα, με τη πλειονότητα αυτών να σκοτώνονται μετά την 23η Σεπτεμβρίου, όταν το Ισραήλ αύξησε την ένταση των στρατιωτικών του επιχειρήσεων.

Πηγή: documentonews.gr