Πιθανός Δημιουργός του Bitcoin Στο Επίκεντρο Ντοκιμαντέρ του HBO

Πιθανός Δημιουργός του Bitcoin Στο Επίκεντρο Ντοκιμαντέρ του HBO

Το νέο ντοκιμαντέρ του HBO προκαλεί πολλές συζητήσεις, καθώς υποστηρίζει την πιθανότητα ότι ο Καναδός προγραμματιστής Πίτερ Τοντ είναι ο «Σατόσι Νακαμότο», ο δημιουργός του γνωστού κρυπτονομίσματος Bitcoin. Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι «Money Electric: The Bitcoin Mystery» και διαρκεί 100 λεπτά. Προβλήθηκε την Τρίτη και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με άτομα που είχαν εμπλακεί με το Bitcoin από την αρχή, όπως ο επί μακρόν υποψήφιος Σατόσι Μπακ, ο επενδυτής Ρότζερ Βερ και ο έμπορος Bitcoin Σάμσον Μόου.

Ο Κάλεν Χόμπακ, ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ, χρησιμοποίησε διάφορα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων από παλαιά φόρουμ των Bitcoiners, για να υποστηρίξει την υποψία του ότι ο Τοντ είναι ο Σατόσι. Ωστόσο, ο Καναδός προγραμματιστής απέρριψε την έρευνα, αποκαλώντας την «γελοία». Σε κάποια στιγμή, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Τοντ δήλωσε γελώντας: «Είμαι ο Σατόσι Νακαμότο».

Από την κυκλοφορία του Bitcoin τον Ιανουάριο του 2009, η ταυτότητα του Σατόσι Νακαμότο, είτε πρόκειται για ένα άτομο είτε για μια ομάδα, έχει γίνει αντικείμενο πολυάριθμων θεωριών και εικασιών. Κατά τη διάρκεια των χρόνων, αρκετές δημοσιεύσεις έχουν προσπαθήσει να αποκαλύψουν την αληθινή ταυτότητα του Σατόσι, με notable αναφορές όπως εκείνη του Newsweek το 2014, που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Ντόριαν Νακαμότο, και των New York Times το 2015, που υπέδειξαν τον επιστήμονα πληροφορικής Νικ Ζάμπο.

Πηγή: documentonews.gr