Προσπάθεια δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ από 58χρονο άνδρα στη Φλόριντα

Προσπάθεια δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ από 58χρονο άνδρα στη Φλόριντα

Ο 58χρονος Ράιαν Ρουθ, που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, δήλωσε σήμερα «αθώος» για τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί. Η συνήγορός του, Κρίστι Μιλιτέλο, ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας σύντομης ακρόασης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Γουέστ Παλμ Μπιτς ότι «δηλώνουμε αθώοι» για τις πέντε κατηγορίες που αφορούν την υπόθεση.

Ο Ρουθ συνελήφθη στις 15 Σεπτεμβρίου, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει, όταν πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τον παρατήρησαν να κρύβεται πίσω από θάμνο ενώ κρατούσε ημιαυτόματο τουφέκι κοντά στο γήπεδο γκολφ όπου βρισκόταν ο Τραμπ. Οι κατηγορίες εις βάρος του περιλαμβάνουν εκτός από την απόπειρα ανθρωποκτονίας, και άλλες, όπως η παράνομη οπλοκατοχή λόγω του ποινικού του μητρώου, η κατοχή όπλου με σβησμένο σειριακό αριθμό, καθώς και επίθεση εναντίον ομοσπονδιακού πράκτορα.

Σύμφωνα με αναλύσεις του FBI, ο Ρουθ είχε βρεθεί στη Φλόριντα από τις 18 Αυγούστου, με το κινητό του τηλέφωνο να εντοπίζεται πολλές φορές κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο. Είχε παραμείνει στο σημείο σχεδόν για 12 ώρες προτού γίνει αντιληπτός και συλληφθεί. Η εισαγγελία δημοσιοποίησε μια χειρόγραφη επιστολή του Ρουθ, στην οποία εκφράζει την πρόθεσή του να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Φέτος στις 13 Ιουλίου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πληγωθεί από το πυρά ενός νεαρού Αμερικανού, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ελεύθερου σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας, αφού πρώτα είχε σκοτώσει έναν θεατή και είχε τραυματίσει άλλους δύο κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Πενσιλβάνια.

Πηγή: documentonews.gr