Ρωσία Καταλαμβάνει Το Χωριό Ζοριάνε Στην Ανατολική Ουκρανία

Ρωσία Καταλαμβάνει Το Χωριό Ζοριάνε Στην Ανατολική Ουκρανία

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την κατάληψη του χωριού Ζοριάνε στην ανατολική Ουκρανία, ενώ τα στρατεύματα της Μόσχας πλησιάζουν και στη βιομηχανική πόλη Κουράκοβο, που βρίσκεται δυτικά του Ντονέτσκ και ήδη ελέγχεται από τη Ρωσία. «Η κοινότητα Ζοριάνε (…) απελευθερώθηκε» χάρη «στις επιτυχημένες ενέργειες» των ρωσικών δυνάμεων, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της χώρας σε δελτίο Τύπου.

Παράλληλα, η ρωσική στρατιωτική ηγεσία προγραμματίζει να ασκήσει πίεση στις ουκρανικές δυνάμεις προς την κατεύθυνση του Κουράκοβου, συνεχίζοντας και τις επιθέσεις στο Ποκρόφσκ, ένα σημαντικό οδικό και σιδηροδρομικό κόμβο για τις δυνάμεις του Κιέβου, που βρίσκεται βορειότερα στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Επιπλέον, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση των ρωσικών επιθέσεων στη νότια Ουκρανία, στην περιφέρεια Ζαπορίζια. Σημαντικό είναι επίσης ότι τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, μια ρωσική επίθεση με εκρηκτικά ντρόουν και κατευθυνόμενες βόμβες είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά ανθρώπων στην περιφέρεια Σούμι (βόρεια), σύμφωνα με την περιφερειακή διοίκηση, η οποία σημείωσε πως «ενεργειακές υποδομές υπέστησαν ζημιές».

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο είχε αναφέρει στις 8 Οκτωβρίου ότι κατέλαβε για πρώτη φορά την κοινότητα αυτή, η οποία βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το Κουράκοβο, αν και οι μάχες στη συγκεκριμένη περιοχή συνεχίζονταν τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: documentonews.gr