Ρωσία κατάρριψε 110 ουκρανικά drones σε νυχτερινές επιθέσεις πάνω από τη Μόσχα

Ρωσία κατάρριψε 110 ουκρανικά drones σε νυχτερινές επιθέσεις πάνω από τη Μόσχα

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 110 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας πάνω από τη Μόσχα και διάφορες άλλες περιοχές, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο Telegram, 43 drones αναχαιτίστηκαν πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν χερσαίες επιθέσεις από τον Αύγουστο.

Ακόμα, 27 drones καταρρίφθηκαν πάνω από την περιφέρεια του Λίπετσκ, 18 στην περιφέρεια του Οριόλ και ένα πάνω από τη Μόσχα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι 21 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν σε τρεις περιφέρειες: Νίζνι-Νόβγκοροντ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ.

Το ρωσικό κανάλι SHOT ανέφερε ότι τα ουκρανικά drones προσπάθησαν να πλήξουν την Κρατική Επιχείρηση Ya. M. Sverdlov στην πόλη Τζερζίνσκ, που βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο αυτό είναι ένας από τους κύριους κατασκευαστές εκρηκτικών που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις στον πόλεμο που ξεκίνησε η Μόσχα εναντίον της Ουκρανίας το Φεβρουάριο του 2022, και έχει υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας ανακοίνωσε ότι τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα κατά την επίθεση ενός ουκρανικού drone σε βιομηχανική ζώνη στην Τζερζίνσκ, χωρίς να διευκρινίσει ποιος ήταν ο συγκεκριμένος στόχος της επίθεσης.

Πηγή: documentonews.gr