Ρωσία Κατηγορεί τη Νότια Κορέα για Κλιμάκωση της Έντασης με τη Βόρεια Κορέα

Ρωσία Κατηγορεί τη Νότια Κορέα για Κλιμάκωση της Έντασης με τη Βόρεια Κορέα

Κατηγορίες για την κλιμάκωση της έντασης στη κορεατική χερσόνησο εξαπέλυσε η Ρωσία, αναφερόμενη στη χρήση drones από τη Νότια Κορέα πάνω από την Πιονγκγιάνγκ. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αυτές οι πτήσεις παραβιάζουν κατάφωρα την κυριαρχία της Βόρειας Κορέας και αναμιγνύονται στις εσωτερικές της υποθέσεις, στοχεύοντας στην υπονόμευση της νόμιμης υπόστασής της.

Η Ζαχάροβα επέρριψε ευθύνες και στις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ότι αποτελούν την κύρια πηγή κινδύνου για σύγκρουση στην περιοχή. Αναλογίζοντας την έκκληση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών προς τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις ενέργειες που ενδεχομένως επιδεινώνουν την κατάσταση, η ίδια αναγνώρισε τη στρατηγική των ΗΠΑ να προκαλούν κλιμάκωση και στη συνέχεια να κατηγορούν τις χώρες που αναγκάζονται να αντιδράσουν.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, που θεωρούνται «κρίσιμοι κόμβοι για την περιφερειακή ασφάλεια», δεν έχουν τη βούληση να αποδεσμευτούν από την πίεση της αμερικανικής πολιτικής. Πηγή: documentonews.gr