Ρωσία Οργανώνει Απομάκρυνση Πολιτών Από Λίβανο Μέσω Ειδικών Πτήσεων

Ρωσία Οργανώνει Απομάκρυνση Πολιτών Από Λίβανο Μέσω Ειδικών Πτήσεων

Η Ρωσία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία απομάκρυνσης πολιτών από τον Λίβανο, με μια ειδική πτήση να αναχωρεί σήμερα από τη Βηρυτό, μεταφέροντας μέλη οικογενειών Ρώσων διπλωματών. Ο υπουργός Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, Αλεξάντρ Κουρένκοφ, ανέφερε ότι περίπου 60 άτομα θα επιστρέψουν στη Ρωσία. Η εν λόγω εκκένωση γίνεται υπό τις οδηγίες του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι περίπου 3.000 Ρώσοι πολίτες και υπήκοοι άλλων κρατών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS. Η Ρωσία έχει αναλάβει παρόμοιες αποστολές στο παρελθόν, βοηθώντας την εκκένωση πολιτών από άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες σε παρόμοιες κρίσεις.

Η κατάσταση στο Λίβανο έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το Ισραήλ έχει στείλει στρατεύματα στον νότιο Λίβανο μετά από εβδομάδες εντατικών αεροπορικών επιθέσεων. Ο υπουργός Υγείας του Λίβανου, Φιράς Αμπιάντ, ανακοίνωσε ότι συνολικά 1.974 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 127 παιδιά, έχουν σκοτωθεί και 9.384 έχουν τραυματιστεί από την αρχή των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο τον περασμένο χρόνο.

Πηγή: documentonews.gr