Ρωσία Σχεδιάζει Σημαντική Αύξηση Αμυντικών Δαπανών και Νέο Γύρο Επιστράτευσης για το 2025

Ρωσία Σχεδιάζει Σημαντική Αύξηση Αμυντικών Δαπανών και Νέο Γύρο Επιστράτευσης για το 2025

Από τηλεδιάσκεψη της ρωσικής κυβέρνησης προέκυψαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον προϋπολογισμό για το 2025, όπου ο υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ ανακοίνωσε ότι το 40% των συνολικών δαπανών θα κατευθυνθεί στην άμυνα και την ασφάλεια. Οι αμυντικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 30% το επόμενο έτος και το συνολικό ποσό των δαπανών αναμένεται να φτάσει τα 41,5 τρισεκατομμύρια ρούλια, δηλαδή 447 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην ίδια διάσκεψη, αναφέρθηκε ότι ο Υπουργός επεσήμανε πρώτα την κοινωνική στήριξη των πολιτών και δεύτερη την ανάγκη για πόρους που αφορούν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», καθώς και τη στήριξη οικογενειών στρατευμένων. Στο πλαίσιο αυτό, η Μόσχα σχεδιάζει και νέο γύρο επιστράτευσης με 133.000 εφέδρους, εστιάζοντας σε άνδρες ηλικίας 18-30 ετών που δεν είναι ήδη σε εφεδρεία.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι κυρώσεις και οι περιορισμοί στα έσοδα έχουν επιδεινώσει τη δημοσιονομική κατάσταση και οι αυξήσεις φόρων σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θεωρούνται αναγκαίες. Επιπλέον, το κόστος της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχει κλιμακωθεί σε διάφορους τομείς, οδηγώντας σε αυτές τις αποφάσεις.

Αυτές οι εξελίξεις έρχονται σε μια περίοδο που οι ρωσικές δυνάμεις καταγράφουν συνεχείς νίκες στην Ανατολική Ουκρανία, προχωρώντας στο Ντονέτσκ, ενώ προσπαθούν να ανακτήσουν εδάφη που έχουν απωλέσει στο Κουρσκ από τις επιθέσεις των Ουκρανών.

Πηγή: documentonews.gr