Ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις πλήττουν το Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις πλήττουν το Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Ρωσία πραγματοποίησε επιδρομές με αεροσκάφη, εστιάζοντας στο Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας. Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η κατάσταση συναγερμού κρατήθηκε στο ανατολικό τμήμα της χώρας για πάνω από πέντε ώρες. Ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, δήλωσε μέσω Telegram ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σε πολλαπλά κύματα και από ποικίλες κατευθύνσεις.

Όσον αφορά τις επιθέσεις, όλα τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά της πρωτεύουσας καταστράφηκαν προτού μπορέσουν να προκαλέσουν ζημιές, σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα στην περιοχή του Κιέβου, αν και λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος της επίθεσης θα δοθούν στη δημοσιότητα αργότερα.

Ο συναγερμός για τις επικείμενες επιδρομές ενεργοποιήθηκε τρεις φορές, με συνολική διάρκεια πάνω από πέντε ώρες. Αυτή η επιθετική ενέργεια δεν περιορίστηκε μόνο στην πρωτεύουσα, καθώς ο Χενάντι Τρουχάνοφ, δήμαρχος της Οδησσού, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία στοχοποίησε επίσης την πόλη του, χωρίς αναφορές για ζημιές ή θύματα εκεί.

Στην περιφέρεια της Χερσώνας, ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Προκούντιν ανέφερε ότι τις τελευταίες 24 ώρες ένας πολίτης έχασε τη ζωή του και 15 τραυματίστηκαν από ρωσικές επιθέσεις. Αυτές οι δύσκολες εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, η οποία, κατά τις δύο πλευρές, δεν στοχεύει σε αμάχους, παρά τις χιλιάδες απώλειες που έχουν καταγραφεί.

Πηγή: documentonews.gr