Ρωσικές Δυνάμεις Εισέρχονται στα Περίχωρα του Τορέτσκ στην Ανατολική Ουκρανία

Ρωσικές Δυνάμεις Εισέρχονται στα Περίχωρα του Τορέτσκ στην Ανατολική Ουκρανία

Ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε εισβολή στα ανατολικά προάστια της πόλης Τορέτσκ, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ασταθής, με μάχες να διεξάγονται σε σχεδόν όλες τις εισόδους της πόλης, σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου των ουκρανικών δυνάμεων, Αναστασίια Μπομποβνίκοβα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ωστόσο, ρωσικοί στρατιωτικοί αναλυτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Telegram ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιθυμούν να προχωρήσουν περαιτέρω προς το κέντρο της πόλης. Αυτή η προώθηση ενισχύει την εικόνα της ρωσικής στρατιωτικής υπεροχής σε άνδρες και υλικό, την ώρα που η Ουκρανία ζητάει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια από τους δυτικούς συμμάχους της.

Η επίθεση στο Τορέτσκ έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την πτώση του Βούχλενταρ και υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη πρόοδο των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή. Η Ουκρανία χάνει συνεχώς έδαφος, γεγονός που οδήγησε τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διατάξει τους ανώτατους αξιωματικούς του να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο για να περιορίσουν την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων.

Για την Ουκρανία, το Τορέτσκ είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς έχει βρεθεί στη γραμμή του μετώπου τα τελευταία 10 χρόνια, σε κοντινή απόσταση από εδάφη που κατέχονται από υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές από το 2014. Αν η Μόσχα καταφέρει να ελέγξει την πόλη, θα μπορέσει να αποκλείσει σημαντικούς δρόμους που συνδέουν τις δυνάμεις του Κιέβου με τη ζώνη των μαχών, καθιστώντας τη στρατηγική θέση του Τορέτσκ ακόμη πιο καθοριστικής σημασίας.

Η διατήρηση του ελέγχου στην πόλη τώρα έχει γίνει κρίσιμη, καθώς η Ρωσία συνεχίζει την επιθετική της στρατηγική με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων βομβών και άλλων στρατιωτικών μέσων, επιδιώκοντας την πλήρη κατάληψη της περιφέρειας του Ντονμπάς, στόχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: documentonews.gr