Ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους κατά ουκρανικών περιοχών κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους κατά ουκρανικών περιοχών κατά τη διάρκεια της νύχτας

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 68 drones και 4 πυραύλους σε διάφορες ουκρανικές περιοχές. Συγκεκριμένα, δύο βαλλιστικοί πύραυλοι Iskander-M έπληξαν τις περιοχές της Πολτάβας και της Οδησσού, ενώ δύο Kh-59 τύπου κρουζ εκτοξεύτηκαν εναντίον των περιοχών Τσερνίχιβ και Σούμι. Οι μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατάφεραν να καταστρέψουν 31 drones, με τα υπόλοιπα 36 να αναχαιτίζονται πιθανόν από το σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων της χώρας.

Η κατάσταση συνεχίζει να είναι τεταμένη, καθώς το ένα drone που απέμεινε από τον συνολικό αριθμό των ρωσικών drones υποστηρίζεται ότι εξακολουθεί να πετάει στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις τους έχουν πλέον τον έλεγχο του οικισμού Μαϊχαϊλίβκα στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Ωστόσο, το Reuters δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα αυτή την πληροφορία από το μέτωπο του πολέμου.

Πηγή: documentonews.gr