Σφαγή αμάχων στη Γάζα προκαλεί νέα ανθρωπιστική κρίση

Σφαγή αμάχων στη Γάζα προκαλεί νέα ανθρωπιστική κρίση

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε νέα σειρά επιθέσεων στη Γάζα, οδηγώντας στον θάνατο τουλάχιστον 30 αμάχων, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας των Παλαιστινίων. Οι επιθέσεις επικεντρώθηκαν στην πόλη Τζαμπάλια και στον καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων, με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας, Μαχμούντ Μπάσαλ, να επισημαίνει ότι ένα από τα πλήγματα σκότωσε 12 ανθρώπους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Πριν από την ανακοίνωση του Μπάσαλ, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας για το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, Άχμαντ αλ Κάλουτ, είχε γνωστοποιήσει στο AFP πως 18 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε διαφορετικές επιθέσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της ημέρας, με οκτώ σχολεία στον καταυλισμό να πλήττονται και να χρησιμοποιούνται ως καταφύγια για εκτοπισμένα άτομα. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι 14 άτομα αγνοούνται και ενδέχεται να έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Σύμφωνα με τους Μπάσαλ και Κάλουτ, οι επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες είχαν ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό τουλάχιστον 110 ατόμων. Ο ισραηλινός στρατός δεν ανέφερε καμία πληροφορία σχετικά με τις επιθέσεις στην περιοχή, παρά την αναγγελία του για περικύκλωση της Τζαμπάλια, προκειμένου να επιτεθεί στους μαχητές της Χαμάς. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή αυτή έχουν επανειλημμένα προκαλέσει σοβαρές συγκρούσεις από την 7η Οκτωβρίου 2023, οπότε και ξέσπασε ο πόλεμος μετά από επιθέσεις μαχητών κατά του νότιου Ισραήλ.

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 42.126 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, με την πλειονότητα να είναι άμαχοι, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης Χαμάς, τα οποία θεωρούνται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ. Πηγή: documentonews.gr